Stres aneb nepodlehněte mu

Tagy:  stres, deprese, nálada, emoce

Sponzorované odkazy:

Stres aneb nepodlehněte mu

Máte dny, kdy je vám do pláče, chce se vám křičet, pociťujete třes a tzv. ve vás bobtnají emoce? Jsou situace, kdy byste mohla explodovat a vy dokážete pouze potlačit vaše emoce? Možná máte často migrénu, svalové křeče nebo vás často bolí žaludek. I když se snažíte odreagovat procházkou, sportem či domácími pracemi, ne a ne se těchto pocitů a někdy i zdravotních problémů zbavit. Je nejvyšší čas přečíst si následující řádky, které vám o stresu, který prožíváte, řeknou víc.

Antistresové terapeutické metody

Moderní doba nás nutí žít intenzivnějším životem, ve větším stresu a shonu. V zaměstnání na nás kladou vysoké požadavky na výkon i čas, v dnešní době se poměrně často špatně stravujeme, neumíme si odpočinout, relaxovat a stále se přemáháme. Tím vším a mnohem víc vzniká stres, který se v člověku ukládá. Samozřejmě každému o sobě dává vědět a to zmíněnými problémy s žaludkem, migrénou, nespavostí, bolestí zad, potížemi se zrakem, bolavou rukou od „myši“, svalovými křeči apod. Lidé bývají často nemocni, protože stres snižuje imunitu a v případě, že si naordinujete vysoké dávky cvičení, situace se nezlepší, ba naopak většinou se jen zhorší. I když je to až k neuvěření, stresem zatuhlé svaly zatuhnou ještě víc.
Hledáte řešení? Častěji odpočívejte, nehoňte se, relaxujte nebo vyhledejte odborníka, který vám poradí, jak stres zvládnout.

autor: N. Renaudautor: N. Renaud

Lidská psychika

Lidská psychika je vlastně spojena s tělem, takže každé neduhy se na vás nějak odrážejí.
Lidé, kteří vnímají svět jako jeden velký problém, se v problémech a stresu doslova utápí. Víte, jak z takového kruhu ven? Psychologové mnohdy radí si vést deník a vypsat se ze stresu. Když si deník později přečtete, uvidíte, že s překvapením zjistíte, že řešení, které jste ve stresu přehlédli je nasnadě.
Deníková metoda funguje, přesvědčte se sami. Stačí deník psát 1× týdně, zapisovat vždy to podstatné, zaznamenejte vždy vše, co vás napadne jako první, po sobě text nevylepšujte a určitě tuto metodu nevzdávejte. Výsledky této metody se většinou dostaví cca po jednom měsíci.

autor: lilie Méloautor: lilie Mélo

Vykřičte se

Jistě každý člověk v sobě po celou spoustu let nocí potlačené emoce. Emoce v nás aktivují lidé kolem nás. Něco řeknou nebo udělají a my se zlobíme nebo pláčeme. V případě, že tyto emoce chceme ze sebe dostat pryč, je nutné si je v první řadě uvědomit.
Nahromaděnou energii – tedy negativní emoce, je dobré ze sebe vykřičet. S křikem se totiž uvolňuje tato negativní emoce pryč.
Uvědomte si, že v potlačeným emocích vzniká stres a ten vás pak bolí nejen na těle ale i na srdci.

Článek Stres aneb nepodlehněte mu byl publikován 21. října 2014 v 00.00 v rubrice Psychologie a Zdraví. Autorem článku je Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (3).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...