Zapomeňte na stres a změňte své stravovací návyky

Tagy:  životní styl, káva, bezkofeinová káva, wellness, dukanova dieta, jídelníček, organismus

Zapomeňte na stres a změňte své stravovací návyky

Zdraví životní styl je pro většinu z nás jakýmsi nepředstavitelným pojmem. Může za to fakt uspěchané doby, která nám zkátka nedovoluje o své zdraví pečovat tak, jak bychom měli. Sice pravidelně navštěvujeme lékaře, v případě nachlazení se ,,dopujeme“ léky a jednou za čas, pro klid duše, zajdeme do fitness centra, ale o pravidelné, vyvážené a hlavně prospešné stravě nemůže být řeč. Patříte-li k jedincům, co se ráno soustředí na kvalitní snídani pro dobytí energii na celé dopoledne a kávu nahradí černým čajem, můžete si pogratulovat, neboť takovýto start do nového dne je ideální šancí jak vykročit ,,pravou nohou“. Pokud oběd pro nedostatek času vynecháte a později se stravujete za jízdy autem u nejbližšího fast foodu, koledujete si i žaludeční potíže, jenž vás mohou doprovázet několik dlouhých let. A jestli se řadíte k těm, kteří své první jídlo okusí příchodem z práce po devatenácté hodině, začněte hodně rychle přemýšlet o nápravě v podobě odpočinku, radikální změny jídelníčku a možná i změny zaměstnání.

I když si dnes již možná nedovedete představit život bez pořádné dávky kofeinu, pokuste se jeho přísun omezit na minimum, neboť právě káva je jedním z faktorů nezdravého životního stylu. Díky jejím účinkům na lidský organismus můžete trpět nespavostí, překyselením žaludku a stravovacími obtížemi obecně. Pokud nedokážete svůj den nastartovat bez tohoto ,,budíčku“, dopřejte si raději černý čaj a v případě, že jste se stali závislými na jemné kávové chuti, pořiďte si raději alternativu, jenž vám zařídí kvalitní bezkofeinová káva vhodná i pro nastávající matky.

Pro své zdraví vyměňte kofein za bezkofeinovou kávu, autor: laura mariannePro své zdraví vyměňte kofein za bezkofeinovou kávu, autor: laura marianne

Stali jste se otrokem ve své vlastní kanceláři a toužíte po pravém nefalšovaném odpočinku? Vydejte se na pospas odborníkům a navštivte jedno z vyhlášených wellness center, kde se bez výčitek oddáte relaxaci, po které prahnete již dlouhé měsíce. S partnerem, s partou přítelkyň a nebo třeba s maminkou podstupte masážní procedůry celého těla, odpočiňte si při omlazovací kosmetice, uvolněte své mysli v solné jeskyni a nebo si zaplavte ve vyhřívaném bazéně. Večer se můžete vypravit na gurmánskou večeři či na dekustaci luxusních vín. Dopřejte si víkend či prodloužený pobyt, na který jen tak nezapomenete.

Trpíte-li nadváhou, kromě nepostradatelného odpočinku ke zdravému životnímu stylu patří i šetrný dietní plán, jenž vám pomůže zbavit se nadbytečných kilogramů. Dukanova dieta se vyznačuje stravou, jenž je sestavena pouze z bílkovin a zeleniny. Její výhoda tkví v množství požitých potravit, jelikož můžete sníst takovou porci, jakou uznáte za vhodné. Musíte se však vyvarovat sacharidům a tukům. Tento druh diety je velice přiznivý pro lidský organismus.

Ke změně životního styu patří i odpočinek, autor: hotel GridlonKe změně životního styu patří i odpočinek, autor: hotel Gridlon

Článek Zapomeňte na stres a změňte své stravovací návyky byl publikován 15. února 2012 v 16.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...