Jak na listopadovou únavu? Naprosto jednoduše!

Tagy:  jak na únavu?, zelený čaj, čokoláda, vzduch, procházka, smích

Sponzorované odkazy:

Jak na listopadovou únavu? Naprosto jednoduše!

S každou změnou počasí se obvykle dostaví i změny nálad, někdy zdravotního stavu a především návaly únavy, které jsou mnohdy až neúnosné. Bojíte se, zda nejste vážně nemocní, neboť byste nejraději vůbec nevstali z postele? Pravděpodobně můžete být v klidu, podzimní únava nepostihla jenom vás. Naučte se ji zvládat ,,levou zadní", a to díky několika jednoduchým trikům.

Hurá na čerstvý vzduch!

Příroda opravdu umí léčit, a to v každém ročním období. Nezáleží na tom, zda jsou venku parna nebo mráz, čerství vzduch vám vždy prospěje, proto se naučte pravidelně chodit ven. I krátká desetiminutová přestávka vám dodá spousty energie, protáhnete si tělo a také zaženete chutě na sladké a nezdravé ,,dobroty". Ať už se rozhodnete pro pravidelné procházky s dětmi, se psím mazlíčkem nebo jen tak sami, čerství vzduch je doslova zabijákem únavy.

Síla zeleného čaje

Říká se, že káva dokáže dokonale nabudit organismus a mysl, najdou se ale tací, na které působí naprosto opačně a naopak je unavuje. Káva totiž kromě kofeinu obsahuje i spousty dalších látek, které zkrátka některým jedincům vůbec nevyhovují. Možná mezi ně patříte taky, proto kávu pijete pouze proto, že vám chutná a jste na ni navyklí. Co vás ale zaručeně vždy postaví na nohy, je zelený čaj, ideálně ten v sypké podobě, jež obsahuje čistý přírodní kofein. Účinky zeleného čaje na sobě testovali již dávní starověcí Číňané, a právě oni na jeho sílu nedali dopustit.

Autor: LoboAutor: Lobo

Kousek kvalitní čokolády

Čokoládou se spousta lidí, obvykle pak ženy, dopují v době stresu nebo starostí, neboť jim díky vysokému obsahu cukru dodává chvilkové pocity štěstí. Kvalitní kousek hořké čokolády ale dokáže mnohem více, neboť obsahuje pravé kakaové boby, jež jsou obohaceny o antioxidanty, které mají vliv na lidskou psychiku a dokáží účinně bojovat s únavou a depresemi. Jste-li na pokraji svých sil, dopřejte si kousek kvalitní hořké čokolády a s únavou je během několika minut amen.

Léčivý smích

Nedávné vědecké studie přišly s tím, že lidský smích dokáže navodit pocity optimismu, veselý a také zahánět únavu. během smíchu totiž tělo produkuje endorfiny, známé hormony štěstí, a ty vás padat únavou rozhodně nenechají. Pokud na vás přišel splín či usínání, pusťte si vtipné video či se jen tak zasmějte od ucha k uchu.

Článek Jak na listopadovou únavu? Naprosto jednoduše! byl publikován 5. listopadu 2014 v 16.00 v rubrice Psychologie. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...