Špatná dieta = zdravotní potíže

Tagy:  zdraví, strava, zdravá strava, bílkoviny, sacharidy, tuky, vitamíny

Sponzorované odkazy:

Špatná dieta = zdravotní potíže

Kdo by nechtěl být štíhlý a na pohled atraktivní? Pravděpodobně každý, nicméně málo kdo se narodil s dokonalý metabolismem, díky kterému by mohl jíst prakticky cokoliv a stále by vypadal jako proutek. Lidé jsou dnes čím dál lenivější a nejenom, že se nevěnují spotům a fyzické aktivitě, ale především se stravují za pochodu, chaoticky a mnohdy naprosto nesmyslně. Není se tak čemu divit, že téměř 60 procent populace, trpí obezitou. Řekli jste si, že přestanete dál tloustnout a se svými kilogramy zatočíte jednou pro vždy? Pak dejte pozor na to, aby se vám předsevzetí nevymklo z rukou a vy jste naopak nenabrali další tuky a nebo vážně ohrozili své zdraví. Špatně zvolený dietní a redukční plán, je totiž hazardem se životem!

Nedostatek sacharidů

Spousta lidí udělá neuvěřitelnou chybu v tom, že usedne k internetu a nechá se zviklat ,,zaručenými" tipy a triky na hubnutí. Jedním z nich je například nízko sacharidová dieta zaměřená pouze a jenom na konzumaci bílkovin, ovoce a zeleniny. Ta vám může několik dní náramně vyhovovat, nicméně tělo sacharidy potřebuje a co se stane, pokud o ně nadobro přijde? Začne po nich toužit v enormním množství. Sice budete postupně hubnout, ale vaše nálady budou hraničit s depresemi, chutě na sladké se stanou závislostí a vy celé dny nebudete myslet na nic jiného, než na kus jídla. Nemluvě o nedostatku energie a naprostém vyčerpání, které s sebou ztráta sacharidů a cukrů přináší. Pokud se tedy rozhodnete hubnout, pak pomocí vyváženého jídelníčku, kde nebudou chybět všechny nezbytné složky, jako bílkoviny, sacharidy a samozřejmě zdravé tuky.

Autor: SmastronardoAutor: Smastronardo

Nedostatek bílkovin

Obdobný případem je pak nedostatek bílkovin, ke kterému zpravidla dochází při amatérském hubnutí. To probíhá tak, že si ženy nakoupí nejrůznější suchary, knäckebroty a pufované rýžové chlebíčky s tím, že pomocí jejich konzumace zhubnou. Chvíli se opravdu může zdát, že hubnutí probíhá, nicméně jednak bude následovat nepříjemný jojo efekt a navíc díky absenci bílkovin a tuků zmizí veškeré svalstvo, tělo bude unavené, bez energie a s prakticky nulovou svalovou hmotou. A jak známo, bez svalů se hubnout nedá.

Nedostatek vitamínů

Dalším nešvarem jsou takzvané jednoproduktové diety, založené na konzumaci vyhrazeného druhu ovoce, mléčného výrobku či koktejlů. Vzhledem k tomu, že by strava měla být vždy pestrá a vyvážené, je samozřejmě nemožné, aby vám tukožroutské polévky nebo hektolitry mléka, nějak prospívaly. Pokud už trochu zhubnete, zároveň se vám ztrátou vitamínů začnou lámat nehty, padat vlasy, šednout pokožka a může se objevit i akné nebo jiné kožní vyrážky.

Autor: Fir0002Autor: Fir0002

Článek Špatná dieta = zdravotní potíže byl publikován 13. listopadu 2014 v 23.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...