4 důvody, proč být veganem

Tagy:  veganství, vegani, jídlo, strava, rostlinná strava, živočišná strava

Sponzorované odkazy:

4 důvody, proč být veganem

Veganství je jakýmsi fenoménem tohoto století, o kterém mluví čím dál více lidí a také médií. V časopisech najdete nespočet článků, z televize se dozvíte něco o veganských receptech a každou chvíli narazíte na člověka, který je buď roky zatvrzelým veganem, nebo na tento druh stravy plynule přechází. Možná máte pocit, že je život vegana velmi chudý a nevyvážený, nicméně opak je pravdou.

Co je to veganství?

Pojem vegetarián je asi každému známý. Jedná se o člověka, odmítajícího maso. Vegan je ovšem o poznání ortodoxnější a proto je třeba veganství a vegetariánství oddělovat. Vegani nejenom, že nekonzumují žádné maso a ryby, ale zásadně odmítají veškeré živočišné produkty, kterými jsou vejce, mléčné produkty, máslo, sádlo, mořské plody a jednoduše vše, co není rostlinného původu. A proč se vegan stravují tak, jak se stravují? Drtivá většina je přesvědčena o tom, že živočišná strava tělo zatěžuje a člověk ji, ve své podstatě, nepotřebuje. Veganská strava má opravdu co do sebe a přináší mnohá pozitiva.

Spousta energie

Je vědecky prokázáno, že živočišná strava lidskému tělo bere spousty energie, neboť je velmi těžká a obtížně stravitelná. Pokud pravidelně obědváváte kachnu s knedlíky, večeříte vepřové koleno a na chleba se mažete sádlo či tlustou vrstvu klasického másla, není divu, že trpíte neustálou únavou. Rostlinná strava naopak dodává spousty energie a tělo ji dokáže efektivněji zužitkovat.

Autor: Vegan Feast CateringAutor: Vegan Feast Catering

Konec s vyrážkami

Roky vás trápily nejrůznější kožní vyrážky nebo akné? Pak skoncujte s živočišnou stravou a rázem uvidíte, jak se vaší pleti bude dařit. Především mléčné produkty a živočišné tuky mají tendenci pleť zatěžovat a ucpávat póry. Výsledkem tak může být pokožka velmi mastná a aknózní.

Pryč s alergiemi

S tím také souvisí nejrůznější alergie, které jsou často rovněž spojeny s konzumací masa, mléčných výrobků a také vajec, na která jsou mnohdy alergické malé děti. Rostlinná strava založená především na luštěninách, soje, zelenině, ovoci, ořeších a rýži obsahuje spousty vitamínů a minerálních látek, které tělu dodají potřebnou obranyschopnost a tím i dovednost bojovat s nemocemi a alergiemi všeho druhu.

Cesta za štíhlou postavou

Veganská strava je velmi zdravá, snadno stravitelná, lehká a tím pádem prospěšná pro tělo. Jakmile z jídelníčku vyřadíte tučné maso, máslo a mléčné produkty, začnete okamžitě hubnout, aniž byste začali s nějakým speciálním dietním programem. Vegani jsou lidé velmi štíhlí a plní energie. Chcete-li být přesně takoví, naučte se stravovat po vegansku a začněte lépe žít.

Autor: LablascovegmenuAutor: Lablascovegmenu

Článek 4 důvody, proč být veganem byl publikován 17. listopadu 2014 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...