4 tipy, jak bojovat s popraskanými rty

Tagy:  popraskané rty, ústa, pusa, mastičky, voda, spánek

Sponzorované odkazy:

4 tipy, jak bojovat s popraskanými rty

Změna ročního období s sebou nepřináší pouze nové klimatické podmínky, ale značně se projevuje i na lidském těle. Kromě typického chladu a nutnosti stravovat se trochu vydatněji, největšími změnami prochází pokožka, což si ne každý uvědomuje. Zatímco v letních měsících je mastnější a potřebuje značnou hydrataci, v zimě je suchá, podrážděná a mnohdy velmi citlivá. Těmito stavy se vyznačuje jak pokožka těla, tak pleť na obličeji, ale také rty. Trápí vás suchá a popraskaná ústa? Vyzkoušejte těchto pár tipů a mějte pusu opět hebkou, i když venku řádí vánice.

Kvalitní balzám je základ

Základem péče o rty je samozřejmě kvalitní balzám, bez kterého se neobejdete v žádném ročním období. Lesky na rty či vysušující rtěnky ale raději vyměňte za mastný jelení lůj, který pokožku vyživí do hloubky. Skvělou volbou je klasický lůj z lékárny, který vás vyjde asi na 60 korun a vydrží vám několik měsíců, ne-li rok.

Autor: Florry oneAutor: Florry one

Vyživujte i v noci

Důležité je myslet na to, že v noci pokožka odpočívá a prochází celkovou regenerací. Pokud rty na noc nenamažete, není divu, že jsou ráno suché a popraskané. Místo klasické jelení lůje však použijte indulonu nebo jiný mastný a hutný krém. Ten na rty naneste v tlustší vrstvě a nechte vstřebat.

Použijte peeling

Jak zbavíte obličej odumřelých kožních buněk? Jednoduše, pomocí peelingu. A stejně tak byste se měli starat i o pokožku rtů. Na odstranění suché a hrubé kůže použijte běžný tělový či pleťový peeling. Pokud jej doma nemáte, vyrobte si vlastní, a to smícháním cukru krupice s medem a citronovou šťávou. Peelingem rty několik minut masírujte a poté důkladně opláchněte a natřete mastným krémem nebo balzámem.

Hydratujte zevnitř

Pokud málo pijete, vaše pokožka se přirozeně vysušuje a stejně tak reagují i rty. Pakliže se zanedbáváte a místo klasické vody pijete pouze kávu, pak s rozpraskanými rty můžete stoprocentně počítat. Naučte se pravidelně vypít během dne až 3 litry neokysličené vody. Vaše pokožka i ústa vám poděkují.

Autor: ksenia korneychukAutor: ksenia korneychuk

Článek 4 tipy, jak bojovat s popraskanými rty byl publikován 19. listopadu 2014 v 12.00 v rubrice Krása a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...