5 pravidel, díky kterým konečně zhubnete

Tagy:  hubnutí, dieta, postava, jídelníček, stravování, pohyb, jídlo

Sponzorované odkazy:

5 pravidel, díky kterým konečně zhubnete

Novoroční předsevzetí jsou závazkem, který s na Nový rok dává většina lidí. Ať už bývají jakkoliv absurdní i náročná, drtivá většina od nich dříve či později ustoupí. Zatímco muži mají sví novoroční předsevzetí realističtější a poměrně snadná, ženy obvykle vyřknou onu myšlenku, zahrnující hubnutí. Začnou tedy držet ,,proslulou a ověřenou" dietu a jakmile, během týdne, nehodí ani kilo, vše raději předem vzdají. Máte pocit, že zrovna vy nemůžete snad nikdy zhubnout? Pak se přestaňte neustále obviňovat a raději se naučte dodržovat jistá pravidla, díky kterým kila půjdou dolů snadněji, než byste čekali…

Základ je ve stravě

Myslíte si, že se musíte hodiny mučit v posilovně, abyste konečně zhubli? Opak je pravdou a základem všeho je jídlo. Až 70 % procent hubnutí totiž ovlivňuje stravování. Pokud tedy rapidně upravíte jídelníček a zaměříte na jistá pravidla, zhubnete prakticky lusknutím prstu a sami se budete divit, jak šlo vše snadno.

Bez snídaně se neobejdete

Pakliže jste zvyklí nesnídat a první jídlo máte prakticky oběd, pak se nemůžete divit, že se vás tukové polštářky drží jako klíště. Správná a bohatá snídaně vám nastartuje metabolismus, dodá energii a vy se budete rázem cítit jako zcela jiný člověk. Ovšem i o snídani je třeba přemýšlet. Zapomeňte na sladké koblihy, croissanty a bílé pečivo, raději si udělejte ovesnou kaši s ovocem, celozrnné toasty s tvarohovou pomazánkou nebo cereálie s bílým jogurtem.

Autor: HacerdietaAutor: Hacerdieta

Jezte vždy v klidu

Jídlo takzvaně v poklusu není nikdy dobrou volbou a pakliže si nechcete, kromě nadbytečných kilogramů, zadělat také na žaludeční vředy, okamžitě změňte své návyky. Jídlo by mělo proběhnout vždy v klidu a naprosté pohodě. Na každý přísun potravin si tak udělejte čas, sedněte si, vypněte veškerou elektroniku a vychutnávejte si každé sebemenší sousto.

Jezte pomalu

Čím víc hltáte, tím víc jídla sníte. tento fakt dokazuje nejedna studie a nutno podotknout, že rychle jí většina populace. Nejenom, že v rychlém tempu do sebe dostanete více potravin, čili i více kalorií, snadno také, zcela bez rozmyslu, sáhnete po něčem nezdravém, co vám hladinu cukru a tuku vyzdvihne do závratných výšin. Naučte se proto stravovat pomalu a o jídle přemýšlejte.

Zbytky schovejte do lednice

Máte ve zvyku pekáč s večeří vždy postavit doprostřed stolu, aby si každý nabídl? toto gesto je sice velmi velkorysé, ale nepříliš lichotivé pro postavu. Jakmile totiž sníte svojí porci, automaticky dostanete chuť si přidat, a to i za předpokladu, že jste již sytí. Zbytky proto vždy ukládejte do lednice a snězte opravdu jen tolik, kolik potřebujete. Vaše postava se vám v budoucnu odmění.

Článek 5 pravidel, díky kterým konečně zhubnete byl publikován 16. ledna 2015 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...