4 tipy, co připravit na Valentýna, aby vás netrápil žaludek

Tagy:  stravování, valentýn, láska, menu, oslava, jídelníček, vaření, suroviny

Sponzorované odkazy:

4 tipy, co připravit na Valentýna, aby vás netrápil žaludek

Valentýn je svátek všech zamilovaných a ač původně nepochází z Česka, má zde již za roky oslav svou zažitou tradici, kterou nejeden zamilovaný pár každoročně oslavuje. Možná vám tento druh oslav přijde zbytečný a absurdní, ale na druhou stranu, proč nevyužít faktu, že existuje den pro lásku a náležitě jej neoslavit se svojí drahou polovičkou?

Ovšem jak to tak bývá, Češi mají ve zvyku veškeré svátky slavit ve velkém stylu, k čemuž samozřejmě patří také spousta alkoholu a jídla, které je většinou velmi nezdravé a těžce stravitelné. Nechcete se 15. února zmítat v těžkých bolestech břicha? Pak se inspirujte tipy na výborné valentýnské pohoštění pro dva, které vám zachutná, navnadí vás na intimní večer a ráno se budete cítit jako znovuzrození.

Do předkrmu zapojte řepu

Každý předkrm, ať už jej chystáte doma nebo si ho objednáte v restauraci, by vždy měl být lehký a musí dokázat navodit chuť k dalšímu jídlu. Pokud tedy zvolíte mastný bramborák, těžko budete pociťovat ještě hlad. Do předkrmu tak zapojte například řepu, která je výborná, plná vitamínů a antioxidantů a navíc je sezónní záležitostí, proto ji seženete za pár korun. Řepu lze podávat nakládanou nebo třeba jako carpacio s čerstvým kozím sýrem, medem nebo fíky.

Přidejte afrodiziakum

Kdy jindy, než právě na svatého Valentýna byste si měli dopřát chody, obsahující afrodiziaka? Afrodiziakum je látka navozující chuť k milostným hrádkám, proto se ji 14. února rozhodně nebojte. A kde afrodiziakum vůbec hledat? Například ve chřestu, kde je ho až nadbytek. Chřest je vynikající pochoutkou, která se do České republiky dostala teprve před několika lety a ihned způsobila naprostou senzaci. Příprava chřestu je velmi jednoduchá, proto ji zvládne opravdu každý. Čerstvý chřest povařte 2 minutky v osolené vodě a poté jej podávejte jako přílohu k masu nebo s něho udělejte lahodnou krémovou polévku. Ve fantazii se na Valentýna meze nekladou.

Autor: tmAutor: tm

Vsaďte na lehký hlavní chod

Hlavní chod by měl být stejný, jako celý večer, takže lehký, sexy a romantický. Na smažený sýr s hranolky a tatarkou tak okamžitě zapomeňte a stejně tak na ovarové koleno s křenem a hořčicí. Místo toho vsaďte na zahraniční kuchyni, která by vás v tomto ohledu mohla mnohé naučit. Vynikající lehké a snadno stravitelné chody připravují například Francouzi a Italové. K hlavnímu chodu si tak udělejte panenku na bylinkách s pečeným bramborem, lososa s limetkovou omáčkou a bramborovou kaší nebo třeba jednoduché těstoviny s rajčatovou omáčkou, na který nikdy nic nepokazíte.

A sladká tečka na závěr

Láska je vždy sladká, proto rozhodně nemůžete zapomenout na lahodný dezert, který je dokonalou tečkou za celou, několikachodovou večeří. Opět se zde vyplatí jednodušší varianta, než jsou například kynuté borůvkové koláče, buchtičky s krémem nebo sladké knedlíky. Pokud vám příprava smetanové panna coty nebo tiramisu připadá složitá, dejte si jednoduše kopeček vanilkové zmrzliny, citronový sorbet, mascarpone s ananasem nebo vynikající čokoládovou pěnu s malinami a šampaňským na závěr.

Autor: RamaAutor: Rama

Článek 4 tipy, co připravit na Valentýna, aby vás netrápil žaludek byl publikován 10. února 2015 v 19.00 v rubrice Zdraví, Psychologie a Rodina. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...