Hubnoucí tipy odborníků - vyzkoušejte je také!

Tagy:  strava, zdravá strava, jídelníček, potraviny, cvičení, sport, pohyb

Sponzorované odkazy:

Hubnoucí tipy odborníků - vyzkoušejte je také!

Hubnutí a formování postavy se za poslední roky stalo jakýmsi fenoménem, který doslova ovládl celý svět. Lidé se začali podstatně více zajímat o skladbu svého jídelníčku, o dodržování pravidelnosti a také se více zapojují do sportovních aktivit a navštěvují fitness centra. Ovšem každý člověk je diametrálně odlišný a co funguje na jednoho, rozhodně nemusí platit na druhého. Zatímco někdo cvičí pomálu a spíše než nízkokaloricky se stravuje vydatně a zdravě, jiný může stále tloustnout, ať dělá cokoliv. Problém totiž tkví v tom, že ne každý přesně ví, jak by měl cvičit a co je pro jeho tělo dobré, ať už ze stravy sportu nebo výživy. Nevíte si se svým hubnoucím programem rady? Pak se nechte inspirovat tipy a triky odborníků, podle kterých cvičí i známé hollywoodské celebrity.

Cílem je důslednost

Kamenem úrazu je u spousty jedinců fakt, že nejdou příliš důslední. Říkáte si, že se vám stále nedaří zhubnout, a to i přes to, že jste radikálně změnili jídelníček? Možná to tak úplně nebude pravda. Sice jíte 5× denně a vyřadili jste ze svého stravování sladkosti i nezdravé tuky. Už ale zapomínáte že si sem tam v práci zobnete čokoládový bonbón, tu sáhnete po slaných chipsech a tyto drobnosti pak mohou ovlivňovat celou vaši snahu. Naučte se být proto důslední a když si sepíšete týdenní jídelníček, prostě jej dodržujte na gram přesně a nedělejte žádné výjimky. Sladkost si pak můžete dovolit v případě, kdy konečně dosáhnete svého cíle a také kdy poznáte, co si ke svému novému tělu můžete dovolit.

Autor: Aldous LeungAutor: Aldous Leung

O jídle přemýšlejte

Spousta lidí se během hubnutí trápí, že si nemůže dopřát něco tučného a nezdravého, na co má zrovna chuť. Pokud prahnete po smažených hranolkách s kečupem, dali byste si mastný hamburger nebo se nemůžete dočkat, až si dáte oblíbený čokoládový dort, pak se zkuste zamyslet nad tím, co vám taková strava dává. Všechny tyto pochutiny jsou plné nezdravých tuků, cukrů, soli a neobsahují vůbec žádné, tělu prospěšné, látky. Opravdu chcete svůj organismu zamořovat nezdravými potravinami, které mohou být důvodem rakoviny, infarktu či jiných závažných onemocnění? Myslete na to, že nějaký ten špíček navíc je pouze začátek.

Nehoňte se pouze za kaloriemi

Ti, co začínají s hubnutím nebo chtějí změnit stravování, dělají často jeden závažný problém – počítají kalorie. Ano, kalorický příjem je důležitý a rozhodně byste se jím měli řídit, nicméně kalorie ani kilojouly nesmějí omezovat vaše stravování natolik, abyste nepřemýšleli nad ničím jiným. Mějte na paměti, že velmi zdravé potraviny jsou často kalorické, avšak vydatnější a prospěšnější, než ty méně kalorické. Například proteinová tyčinka může mít 200 kalorií, pufované nebo rýžové chlebíčky mají třeba o polovinu méně. Zatímco tyčinka vám dodá bílkoviny, zdravé tuky a také vitamíny, chlebíčky jsou absolutně neprospěšné, čili zbytečné. Než se tedy pustíte do hubnutí, naučte se číst etikety a rozumět jim.

Autor: jeffreywAutor: jeffreyw

Článek Hubnoucí tipy odborníků - vyzkoušejte je také! byl publikován 8. března 2015 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...