3 typy povolání, která ovlivňují postavu

Tagy:  zaměstnání, postava, figura, hubnutí, pravidelnost, stravování, pohyb

Sponzorované odkazy:

3 typy povolání, která ovlivňují postavu

Možná také patříte k těm lidem, kteří na veškeré otázky ohledně postavy, stravování, cvičení a hubnutí argumentujete slovy, že jednoduše nemáte čas. Náročné povolání má dnes většina populace a proto lze tato slova považovat pouze za výmluvy. Pakliže pracujete na směny, máte provoz jistě o něco náročnější a celková koordinace není vždy jednoduchá. Snadno pak inklinujete k hladovění, past foodům a následnému přejídání. Pakliže chcete s tímto nezdravým režimem jednou pro vždy skoncovat, zjistěte, do jaké skupiny povolání spadáte a následně se nechte inspirovat poměrně jednoduchými tipy.

Práce na směny

Práce na směny je rozhodně nejnáročnější, neboť představuje značný ,,zápřah" pro organismu a tělo celkově. o této kategorie spadají například pokladní, prodavači, servírky a číšníci, kuchaři, ale také lékaři a mnoho dalších. Během směn je často obtížné se zaměřit na zdravou stravu, natož pak na pohyb, naštěstí lze vymyslet takový plán, díky kterému budete vypadat skvěle a dokonce se tak i budete cítit.

Řešením je především o jídle přemýšlet a umět si jej připravit dopředu. využijte volných dní, kdy směny nemáte a navařte si s sebou do zaměstnání obědy a pakliže trávíte v práci i večery, pak samozřejmě i zdravou a lehkou večeři. Následně se vyhnete nezřízeným ,,náletům" na lednici. Zapomenout nesmíte ani na svačinky mezi většími jídly a na pitný režim, který je základem zdravého stravování a životního stylu.

Autor: cyclonebillAutor: cyclonebill

Práce v gastronomii

Další velice rizikovou skupinou je práce v gastronomii, kde se nejedná ani tak o náročné směny, jako spíše o psychiku a pokušení. Jste-li kuchař, obsluha kavárny či baru a podobně, pak máte jistě tendence jíst vše z podniku, ve kterém pracujete a možná si dopřáváte trochu více, než by bylo třeba, neboť cukrovinky jsou neuvěřitelným lákadlem.

V tomto případě se zaměřte na vyváženost stravy, která by vás následně neměla vést k uzobávání sladkostí a dojídání dortíků. Pokud pracujete v restauraci, kde není zrovna zdravá kuchyně, opět si připravujte jídlo doma, čímž se vyhnete svíčkové na smetaně, hranolkám, pizze a podobným jídlům, po kterých se samozřejmě velmi přibírá.

Práce v kanceláři

Možná se vám to zná velmi nepravděpodobné, nicméně ohromným rizikem je také práce v kanceláři, kde jsou největší hrozbou šuplíky se sladkostmi, místní kavárny a také kolegyně, které nejsou líné dojít pro zákusek.

Abyste neměli během vyřizování e-mailů a psaní reportů chutě na sladké a automaticky jste neustále nepojídali čokolády a sušenky, zazásobte si pracovní stůj zdravými svačinkami, které jsou menším hříchem. Řeč je o ovesných sušenkách, musli tyčinkách bez polevy a nezapomeňte také na ovocné čaje, které vás mohou zbavit chutí na sladké.

Autor: Thomas BergAutor: Thomas Berg

Článek 3 typy povolání, která ovlivňují postavu byl publikován 25. března 2015 v 12.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...