Co dokáže způsobovat špatně zvolená dieta? Budete se divit!

Tagy:  hubnutí, stravování, jídelníček, dietní plán, strava

Sponzorované odkazy:

Co dokáže způsobovat špatně zvolená dieta? Budete se divit!

Dieta je pojem, který okolo sebe můžete slyšet prakticky každý den. Jedná se totiž o jakýsi fenomén, který doslova a do písmene zachvátil naši populaci. Téměř každý člověk by chtěl míst postavu jako s časopisu a pakliže nepatříte k těm jedincům, kteří jsou štíhlí a dobře tvarovaní od matky přírody, nezbude vám, než vzít hubnutí do svých rukou. Jako nejjednodušším a nejefektivnějším řešením se obvykle jeví dieta, ta ale, pokud ji nezvolíte vhodně, může způsobit neuvěřitelnou neplechu a napáchat takové škody, ze kterých se budete vzpamatovávat roky. Co vám vlastně špatně vybraný dietní program může udělat? Raději se informujte a o volbě hubnoucího plánu přemýšlejte.

Tloustnutí

Možná je to s podivem, ale je tomu opravdu tak. Nevhodně zvolená dieta může mít naprosto opačný efekt, než jste chtěli, a to takový, že místo ztrácení tukových zásob budete dále tloustnout. A jak je to vlastně možné? Pokud tělo nedostává dostatek živin a potraviny v pravidelných intervalech, snadno si začne ukládat zásoby na takzvaně horší časy, neboť chytře tuší možné hladovění. Výsledkem tak bude přibývání na váze, které jistě nebylo žádoucí. Než se tedy rozhodnete držet „osvědčenou dietu“ raději se poraďte s odborníkem.

Autor: TipsTimesAdminAutor: TipsTimesAdmin

Padání vlasů

Začali jste držet dietu a místo toho, abyste pozvolna hubli a vypadali čím dál lépe, máte pocit, že jaksi strádáte? Tělo potřebuje bílkoviny, tuky a sacharidy ve vyváženém množství a ani během dietního plánu byste tyto složky neměly omezovat nebo dokonce vynechávat. Pakliže jich ve stravě nemáte dostatek a do toho se ochuzujete o určité minerály, stopové prvky a především vitamíny, můžete zpozorovat například vypadávání vlasů. Vzhledem k faktu, jak pomalu vlasy rostou a že je jejich úbytek obvykle trvalou záležitostí, mějte se na pozoru a s dietními programy jež by vám sebraly část kadeří, si raději příliš nezahrávejte.

Akné a ekzémy

Pleť je odrazem našeho zdravotního stavu a jakmile je v nepořádku tělo, vaše pokožka je tím prvním, kdo vás na to upozorní. Doposud jste měli poměrně pěknou pleť bez problémů, ale rázem začínáte trpět na akné a nejrůznější kožní vyrážky? Pak jste nejspíš opět zvolili takovou dietu, která vašemu organismu nedělá dobře a nedodává vám dostatek živin. Na pupínky způsobené špatnou životosprávou vám nepomohou žádné krémy ani kosmetické zázraky, proto raději jezte vyváženě a zdravě po celý rok, za což vám pokožka mnohonásobně poděkuje.

Psychický stav

V neposlední řadě se dieta podepíše také na vašem psychickém stavu. Pokud zvolíte vhodný způsob stravování, budete jíst pravidelně, zdravě a především dostatečně, pravděpodobně budete plni energie a životního elánu. V opačném případě hrozí neurózy, stres, nervozita, roztěkanost, změny nálad a dokonce těžké deprese. Opravdu byste chtěli toto riskovat kvůli pár kilům navíc?

Autor: Gloria GarcíaAutor: Gloria García

Článek Co dokáže způsobovat špatně zvolená dieta? Budete se divit! byl publikován 12. července 2015 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...