Chcete zhubnout? Sladkého se vzdát nemusíte!

Tagy:  zdravá strava, jídelníček, hubnutí, sladké, dieta, zdravé sladkosti

Sponzorované odkazy:

Chcete zhubnout? Sladkého se vzdát nemusíte!

Obzvláště léto podněcuje ke změnám postavy, neboť právě v tomto ročním období odhalujete nohy a pakliže chodíte na koupaliště nebo plánujete dovolenou u moře, nevyhnete se ani bikinám. Je vaše bříško povislejší, zadeček zdobí tukové zásoby a na stehnech máte nepěknou pomerančovou kůži? Pak není divu, že chcete zhubnout a konečně se líbit sami sobě. Spousta lidí za vidinou hubnutí radikálně omezí jídelníček a začne se stravovat striktně dietně a natolik zdravě, že vlastně zapomene, jak dobré jídlo chutná. Zdravá a dietní strava však nemusí být nedobrá a nepestrá, ba naopak se budete divit, na čem si v dietním režimu můžete beztrestně a s chutí zašmakovat.

Milujete sladkosti a vzdát se jich během diety je pro vás naprostým utrpením? Pak se přestaňte nesmyslně trápit a raději si dopřejte takové sladké dobroty, po kterých nepřiberete a možná sami uznáte za vhodné, že jsou ve finále chutnější než kalorické bomby se spoustou nezdravých tuků a cukrů.

Amazing almondsAmazing almonds

Když mlsat, tak kvalitně

Cukr tělo samozřejmě potřebuje a to dokonce v době, kdy chcete zhubnout. Pakliže ve snaze shodit kilogramy vynecháte veškeré tuky a cukry, tělo začne strádat, což se projeví především na vaší náladě. Rázem budete otrávení, bez energie, unavení a možná se dostaví i deprese. Není proto lepší hubnout s úsměvem a dopřát si naprosto vše? Místo toho, abyste si však v cukrárně dali klasický větrník nebo rakvičku se sprejovou šlehačkou, naučte se mlsat zdravě a z kvalitních surovin, které tělu dodají potřebné živiny a navíc vás zasytí dříve, než se jimi stihnete přejíst do bezvědomí.

Zdravé mlsání vyžaduje především změnu ve vaší domácnosti, kde by se nezdravé sladkosti již neměly vyskytovat. V první řadě se zbavte sušenek, tyčinek a čokolád z nekvalitních tuků a jednoduchých cukrů a nezapomeňte vyhodit také bílou mouku a bílý cukr, ze kterých jste v minulosti velmi rádi pekli ony kaloricky vydatné bábovky a koláče. A co si naopak obstarat? Pečte z mouky celozrnné žitné, kokosové, sojové nebo třeba kukuřičné. Nebojte se ani receptů bez mouky, kdy například výborné čokoládové brownies připravíte z cizrny, fazolí nebo zdravého avokáda. Chybět by neměl ani třtinový cukr nebo med či sladký javorový sirup, který je velmi zdravý. Co se čokolády týče, hořká tabulka s vysokým obsahem kakaa obsahuje antioxidanty, jež vám dodají energii a posílí imunitu. Hořkou čokoládu můžete mlsat jen tak anebo ji opět přidejte do zdravého dezertu. Chcete-li si v obchodě koupit zdravou sladkost, pak sáhněte po ovesných sušenkách, po musli tyčinkách bez polevy nebo po halvě.

Autor: Jessica SpenglerAutor: Jessica Spengler

Článek Chcete zhubnout? Sladkého se vzdát nemusíte! byl publikován 6. srpna 2015 v 18.00 v rubrice Zdravá výživa. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...