Jaké nejzdravější jídlo zvolit ve fast foodu, když nemáte jinou volbu?

Tagy:  jídlo, stravování, jídelníček, zdravé jídlo, zdravá strava, fast food

Sponzorované odkazy:

Jaké nejzdravější jídlo zvolit ve fast foodu, když nemáte jinou volbu?

O stravě jakožto takové se vedou neustálé diskuze, na internetu i v magazínech se objevují nejrůznější články, které radí co a jak by měl člověk jíst. Pokud se chcete dožít vyššího věku a snažíte se předcházet civilizačním chorobám a rakovině, pak byste zdravé stravování rozhodně neměli brát na lehkou váhu. I když můžete s klidným svědomím říct, že jíte opravdu zdravě, čas od času se naskytnou situace, kdy jste v bezvýchodném stavu a nezbude vám nic jiného, než se vrhnout na menu ve fast foodu. Fast foody jsou, jak známo, tím největším zlem plným soli, nezdravých tuků, cukrů a emulgátorů. Co si tedy ve fast foodu dát, abyste zvolili to nejzdravější?

Mc Donalds

Pravděpodobně tím nejméně zdravým fast foodem je oblíbený americký řetězec Mc Donalds, který milují především malé děti. V poměrně široké nabídce najdete nespočet burgerů, hranolky, nějaké ty speciality a zmrzliny. Těžko však odhadnout, co ze zmíněných jídel vám udělá s tělem nejmenší paseku. Jakmile se v restauraci Mc Donalds objevíte a budete hlady doslova šilhat, dejte si wrap s grilovaným kuřecím masem, který obsahuje dostatek bílkovin a méně tuků, než burgery.

Autor: JulesAutor: Jules

KFC

Další oblíbený fast food, který Češi zbožňují, je KFC, které se zaměřuje především na maso. Zde je třeba podotknout, že ač je strava nezdravá, neboť je smažená, konzumujete opravdové kuřecí maso, což se u předchozího fast foodu říct nedá. Čemu se zde obloukem vyvarujte jsou veškeré obalované a smažené stripsy a křidélka, nejzdravější variantou je pak překvapivě v nabídce se vyskytující řecký salát se spoustou zeleniny a sýrem feta.

Bageterie Boulevard

Téměř ve všech obchodních centrech najdete fast food Bageterie Boulevard, který, jak již samotný název napovídá, svým zákazníkům nabízí především bagety. Říkáte si, že na tom není nic nezdravého, ovšem pokud sáhnete po světlém pečivu, přidáte slaninu a tučný dresing, rázem do sebe dostanete kalorickou bombu. Pokud chcete v tomto podniku sníst něco zdravějšího, zvolte si salát s pečeným lososem, kde si jako dresing můžete zvolit pouze olivový olej.

Bilbo šmak

Jistě jste si v hypermarketech již stihli všimnout fast foodů s názvem Bilbo šmak nebo-li také šmak české kuchyně. Zde najdete všechny možné, nejenom české pochoutky, ovšem v nepříliš zdravých verzích. Co si tedy dát v tomto fast foodu, když nechcete spořádat bramboráky nebo oblíbený smažený sýr? Ideální volbou je v tomto případě grilovaný kuřecí steak se zeleninovým salátem.

Autor: AlphaAutor: Alpha

Článek Jaké nejzdravější jídlo zvolit ve fast foodu, když nemáte jinou volbu? byl publikován 21. srpna 2015 v 19.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...