4 tipy, jak se vyhnout letní sluneční kopřivce

Tagy:  léto, kopřivka, vyrážka, pupínky, sluneční ochrana, krém, voda, klobouk

Sponzorované odkazy:

4 tipy, jak se vyhnout letní sluneční kopřivce

Léto je beze sporu tím nekrásnějším ročním obdobím, které milují téměř všichni lidé na naší planetě. Zatímco zima je úmorná, studená a nutí vás neustále nosit teplé oblečení, léto je barevné, veselé, teploty dosahují krásných vysokých teplot a šatník je neuvěřitelně lehký. Není proto divu, že má v létě většina lidí skvělou náladu a spoustu cílů do budoucnosti. Ovšem i krásné léto má svá úskalí a může vám pěkně znepříjemnit život. Obzvláště v případě, pokud vám ostré sluneční paprsky nedělají příliš dobře. Trápí vás právě v letních měsících často kopřivka a nejrůznější alergické reakce, jež se projevují zejména na kůži? Poradíme vám, jak se letní kopřivky zbavit nebo se ji zcela vyhnout.

Nepodceňujte vysoký UV faktor

Mnoho lidí sluníčko podceňujte, ale mějte na paměti, že je žhavé i v případě, kdy je zataženo. Léto je v tomto ohledu neuvěřitelně zrádné a proto se snadno spálíte. V žádném případě proto nepodceňujte krém s vysokým UV faktorem, který si mažte nejenom na obličej, ale také na citlivá místa. Takto se pokožka nespálí a vy tím zamezíte nepříjemným puchýřkům či svědivým pupínkům.

Autor: NORDSTROMAutor: NORDSTROM

Chraňte se oděvem

Pokud víte, že na vašem těle existují obzvláště citlivá místa, která se snadno spálí a ,,osypou", pak se chraňte také oblečením. To samozřejmě neznamená, že musíte nosit dlouhý hábit nebo dokonce mikinu, nicméně u vody nic nezkazíte volnějším šátkem, který si libovolně obmotáte kolem těla. Zapomenout byste neměli ani na slamění klobouk, který chrání nejenom pokožku hlavy, ale také citlivý obličej, krk a dekolt.

Zázračná síla vody

Každý lékař vám řekne, že dodržování pravidelného pitného režimu má neuvěřitelné účinky na celý organismus. Pokud v letních měsících vypijete 3 litry čisté neokysličené vody, budete nejenom skvěle hydratování, ale zároveň podpoříte celkový krevní oběh, který napomáhá k obranyschopnosti a regeneraci těla i kůře. Věřte tomu nebo ne, správné pití může značně ovlivnit stav pokožky a tím pádem i sluneční alergie.

Vyživujte zevnitř

Fakt, že je pokožka citlivá a trpí na vyrážky svědčí o tom, že ji něco chybí a nemá dostatečně vybudovaný imunitní systém. Je velmi obtížné v průběhu života zjišťovat, kde se stala chyba, nicméně poměrně snadným a rychlým krokem jsou doplňky stravy. Ty vám pomohou pokožku regenerovat a chránit. Vsaďte proto na betakaroten, chlorellu, kombinaci vitamínů jako je ,,céčko", kalcium nebo železo a mnoho dalších.Autor: net-a-porterAutor: net-a-porter

Článek 4 tipy, jak se vyhnout letní sluneční kopřivce byl publikován 26. srpna 2015 v 19.00 v rubrice Krása a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...