Co může za neustálou únavu? Budete se divit!

Tagy:  zdraví, nemoc, nervozita, stresování, organismus, dieta, hladovění, hormony

Sponzorované odkazy:

Co může za neustálou únavu? Budete se divit!

Už si ani nepamatujete, kdy jste se ráno probudili s růžovými líčky a mohli s čistým svědomím říct, že jste se skvěle vyspali? Neustále si dáváte ruku před ústa, protože co 2 minuty otravně zívnete a když si prohlížíte svůj odraz v zrcadle, jste jeden veliký otok a kruh pod očima? Pak pravděpodobně bojujete s neustálou únavou, která nemá konců a tak nějak se z ni stal začarovaný kruh. Jak ale z této pletenice ven? Pokud jste stále unavení a už nevíte kudy, nejspíš si nepřipadáte příliš sexy, nevypadáte moc zdravě, nezdravě hubnete nebo naopak tloustnete a o tom, že nemáte chuť na intimnosti, není sporu. Co vlastně může za neustálou únavu? Možná se budete divit, ale odpověď není tak složitá a nečekaná, jak by se mohlo zdát.

Stres 24/7

Jestli něco dokáže dokonale unavit i toho nejzdatnějšího a nejotrlejšího člověka, pak je to rozhodně stres. tento pojem pro vás jistě není nic nového a nejspíš se s ním setkáváte velmi často. Dokud jste bydleli u rodičů a neměli téměř žádné starosti, představoval váš stres obavy o to, zda vám budu slušet nové šaty a zda se s vámi nerozejde první přítel. V dospělosti ale může stres představovat opravdové existenční a osobní problémy, které mohou vést až k depresím. Pakliže se stresujete často a hodně, váš organismus se dostává do stavů neustálého napětí, ze kterých se často nedokáže uvolnit ani v noci. Místo toho, aby organismus odpočíval a oddával se nerušenému snění, zmítá se v tenzích, jež jej udržují částečně vzhůru. Výsledkem jsou pak ony ,,rozlámané" kosti po celém těle a hlava jako střep. Jediným řešením, abyste si konečně odpočinuli, je zbavit se nepřetržitého stresu. Zda budete pít bylinkové čaje nebo vyhledáte odbornou pomoc je již na vás.

Autor: TipsTimesAdminAutor: TipsTimesAdmin

Hormonální výkyvy

Hormony jsou přirozenou a nepostradatelnou složkou každého organismu a přesto, že jsou pro chod těla důležité, mohou jeho funkce také značně narušit. Hormony by totiž, jak u žen tak u mužů, měly být ve vyváženosti, jinak se tělo dostává do nepřirozené disbalance. Výsledkem tak mohou být výkyvy nálad, špatný menstruační cyklus, aknózní pleť, nefunkční štítná žláza a mnoho dalšího. Jedním z příznaků hormonální nerovnováhy jsou také poruchy spánku a častá únava. Máte-li podezření, navštivte svého obvodního lékaře nebo imunologa.

Hladovění a diety

Velmi častou příčinou vyčerpaného organismu jsou nesmyslné diety a hladovění, kterým se věnuje čím dál více lidí z řad obou pohlaví a všech věkových kategorií. Touha po krásném štíhlém těle je mnohdy tak silná, že si lidé neuvědomují, že při této nelehké cestě ohrožují své zdravý a také psychickou pohodu. Pokud chcete shodit nějaký ten kilogram a přeorientovat se na zdravý životní styl, měli byste vyhledat odborníka a nikdy se do těchto pokusů nepouštět sami. V opačném případě vám totiž hrozí nedostatek živit, vitamínů a minerálních látek a tím hladovění, kterým tělo přirozeně trpí.

Článek Co může za neustálou únavu? Budete se divit! byl publikován 13. ledna 2016 v 23.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...