4 zaručené tipy, jak zahnat únavu

Tagy:  energie, strava, odpočinek, káva, vitamíny, čokoláda, vzduch, guarana

Sponzorované odkazy:

4 zaručené tipy, jak zahnat únavu

Únava pro tělo a mysl nikdy není dobrým znamením a rozhodně byste ji neměli podceňovat. Pokud je tělo unavené, dává vám jasný signál, že si potřebuje odpočinout nebo jinak dobít baterky. Jakmile cítíte únavu, měli byste si jít lehnout a ideálně se pořádně a dorůžova prospat. Avšak ne vždy je vhodná doba všeho nechat a odpočinout si na pohovce nebo dokonce v posteli. Přepadá vás někdy únava v práci, během pochůzek městem nebo při psaní domácích úkolů s dětmi? Pak se naučte 4 zaručené triky, díky kterým únavu oddálíte a budete moci normálně fungovat ještě několik hodin.

Proti únavě s guaranou

Guarana není žádné záhadné slovo nebo produkt, který byste museli hledat ve specializovaných prodejnách. Jedná se o vitamín, který v sobě obsahuje kofein, díky kterému své tělo nabudíte k lepším výkonům a navíc rozproudíte krev a povzbudíte mysl. Guaranu seženete ve formě tabletek prakticky v každé drogerii nebo lékárně, dále pak ve speciálních výživách a často v supermarketech jako je Albert, Tesco a podobně. Tabletky guarany jsou navíc tělu prospěšné a přírodní, proto nemusíte mít strach, že byste do sebe dostávali chemii.

Dopřejte tělu vitamíny

Mnoho lidí má zažité, že na únavu nejlépe působí káva. ta sice obsahuje kofein, který by měl tělo povzbudit, nicméně také je směsicí dalších látek, které dehydratují a tělo naopak tlumí. Jedincům se zvýšeným krevním tlakem mohou navíc způsobovat spoustu nepříjemných obtíží a na pozoru by se v konzumaci kávy měli mít také ti se špatným srdcem. Místo kávy si jako životabudič dopřejte čerstvé ovoce a zeleninu plné vitamínů. Ideální je ananas, mango, jahody, pomeranče, grepy, ale také jablka a banány, obsahující navíc hořčík pro povzbuzení mysli.

Autor: Josh JanssenAutor: Josh Janssen

Únavu zažeňte čokoládou

Ano čtete správně, dokonce i čokoláda vám může být ku prospěchu a dokonce vás trochu probudit. Řeč ovšem není o mléčné čokoládě nebo dokonce bílé. Skvělou látkou plnou vitamínů a antioxydantů je totiž kakao a speciálně pak kakaové boby obsažené především v čokoládě hořké. Zapomeňte tedy na Milku nebo kinder čokoládky a raději si dopřejte dvě kostičky kvalitní hořké čokolády, která pro tělo a mysl opravdu dobrou volbou. Mějte na paměti, že čím více kakaa čokoláda bude mít, tím lépe.

Jděte na čerstvý vzduch

Také se vám často stává, že jakmile jste delší dobu zavřeni v kanceláři nebo doma, nedokážete se soustředit, vypínáte a nejste schopni ničeho produktivního? V takovém případě nemusíte hned s prací lidově řečeno seknout, ale postačí vám krátká procházka na čerstvém vzduchu. Díky tomu se vám rozproudí krevní oběd, čerstvý vzduch se dostane do plic a vy budete po několika minutách venku opět plni sil a energie.

Autor: James WhiteAutor: James White

Článek 4 zaručené tipy, jak zahnat únavu byl publikován 14. dubna 2016 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...