3 tipy na zdravé palačinky - jak si je připravíte vy?

Tagy:  jídlo, strava, snídaně, svačina, zdravé palačinky, těsto, mouka, mléko, vejce, ovoce

Sponzorované odkazy:

3 tipy na zdravé palačinky - jak si je připravíte vy?

Palačinky jsou velmi oblíbenou pochoutkou lidí na celém světě. Jejich původ rozhodně není český, nicméně i Češi na nich doslova ujíždí. Palačinky lze připravovat na mnoho způsobů, a to jak na sladko, tak na slano. Tato jemná placka pouze z mléka či vody, mouky a vajec je jednoduchá na přípravu a tak moc dobrá. Palačinky zvládne připravit i menší dítě a vzhledem k jejich rychlosti a nenáročnosti, byste se měli naučit co nejvíce receptů, kterými můžete oslňovat jak svoji rodinu, tak své nejbližší.

Těsto ve zdravější podobě

Klasické palačinky se připravují z hladké pšeničné mouky. Tím se z nich však zcela zbytečně stává nezdravá a kalorická záležitost. Proč byste si je však nemohli připravit ze zdravých surovin a pochutnávat si tak na tomto dezertu zcela bez výčitek? Klasickou bílou mouku tak nahraďte moukou celozrnnou žitnou, zvolit můžete také kaštanovou, pohankovou nebo jinou zdravou alternativu. Pro odpůrce mléka je skvělou náhražkou sojové, mandlové, kokosové nebo ovocné mléko a pakliže nesnesete vejce, i bez nich mohou být palačinky chutné.

Palačinky s banánem a javorovým sirupem

Těsto na palačinky je samo o sobě poměrně mdlé a bez chuti, proto si jejich náplň nebo zdobení musíte připravit tak, aby se jednalo skutečně o dezert nebo sladkou snídani. To ovšem neznamená, že musíte automaticky sáhnout po cukru. Rozhodně si k palačinkám dejte ovoce, které je zásobárnou přirozeného cukru, proto vám palačinky skvěle dosladí. K banánu se například dokonale hodí javorový sirup, který je navíc zdraví. Díky jeho extrémní sladkosti jej navíc bude stačit opravdu troška.

Autor: Sean MacEnteeAutor: Sean MacEntee

Palačinky se špenátem a sýrem

Palačinky můžete konzumovat také ve slané podobě, která do vašich standardních sladkých snídaní přinese trochu té inovace. Pokud navíc přemýšlíte, co si připravit ke svačině nebo lehké večeři, zdravá palačinka je ideální volbou, která dokonale zasytí. Připravte si zdravé palačinkové těsto a placky doplňte čerstvým baby špenátem a lučinou nebo jiným krémovým sýrem. Výsledná kombinace bude dech beroucí.

Autor: julesAutor: jules

Palačinky s džemem a smetanou

Samotný název této dobroty by na první pohled mohl znít trochu kaloricky a velmi nezdravě, ale pokud zvolíte ty správné suroviny, opak je pravdou. Palačinky z mandlové mouky budou křehké a jemné a v kombinaci s domácím neslazeným džemem nebo bio marmeládou a nízkotučnou smetanou, popřípadě jogurtem, se bude jednat o naprostou pecku, které zkrátka nelze odolat.

Autor: Amazing AlmondsAutor: Amazing Almonds

Článek 3 tipy na zdravé palačinky - jak si je připravíte vy? byl publikován 8. května 2016 v 19.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...