4 tipy - jaké pokrmy si připravit na letní výlet?

Tagy:  výlet, jídlo, strava, zdravá strava, cestování, léto, stravování

Sponzorované odkazy:

4 tipy - jaké pokrmy si připravit na letní výlet?

Léto je v plném proudu a spolu s ním samozřejmě také mnoho aktivit, které vám zaberou celé dny, možná i víkendy a všechny volné chvíle. V zimě je člověk obecně trochu línější, proč byste si tedy léto neměli vynahradit a o to více cestovat a poznávat také krásy naší matičky země. Pokud jezdíte po výletech, pak byste měli myslet na jednu podstatnou věc, a tou je stravování. Jedna varianta je, že se budete stravovat výhradně v restauracích a u benzinových pump což není příliš zdravé a poměrně finančně nákladné a druhou variantou je poctivá domácí příprava, díky které na výletech nikdy nebudete mít hlad a ještě uděláte něco pro své zdraví. Jaké chuťovky si připravit s sebou, aniž byste zatížili batoh a organismus? Máme pro vás pár super tipů, které musíte vyzkoušet!

Ovocný salát do krabičky

Léto je skvělé především proto, že je rázem všude dostupné i takové ovoce, o které v zimě téměř nezavadíte a pokud ano, pak je obvykle plané a ne příliš lákavé. Využijte tohoto letního daru a berte si ovoce s sebou i na výlety, skvěle vám totiž poslouží jako chutná svačinka dopoledne nebo odpoledne mezi obědem a večeří. Abyste však k ovoci přidali také nějakou bílkovinu na zasycení, připravte si s sebou do krabičky chutný letní salát z ovoce a bílého jogurt. Jaké druhy surovin zvolíte je již čistě na vaší fantazii.

Autor: Miika SilfverbergAutor: Miika Silfverberg

Palačinky na mnoho způsobů

Palačinky jsou velmi dobrou pochoutkou, kterou milují jak dospělí, tak děti a která snad nikdy neomrzí. Palačinku si můžete dopřát jako kalorický dezert, pokud ji doplníte zmrzlinou a šlehačkou, ovšem rovněž existuje v několika zdravých a vyvážených variantách, které se skvěle hodí i na cesty. Smíchejte žitnou, špaldovou, kokosovou nebo mandlovou mouku s mlékem a vejcem, vytvořte tenké palačinky a ty po vychladnutí naplňte marmeládou, domácí čokoládovou pomazánkou, arašídovým máslem, tvarohem s pažitkou a zeleninu nebo třeba kozím sýrem.

Domácí ovesné sušenky

Na cesty se samozřejmě vždy dokonale hodí sušenky, které mají tu výhodu, že neztvrdnou a také neztratí svoji chuť. Klasické sušenky jsou však obvykle vyrobeny z nezdravých cukrů a tuků, po kterých budete mít velmi brzy hlad a které nejsou příliš zdravé. Vyrobte si na výlet proto raději vlastní variantu, která je velmi jednoduchá a osvědčená. Ovesné vločky smíchejte s rozmačkaným banánem, přidejte med, ořechy a sušené ovoce a vytvořte placičky, které upečte v troubě. Výsledné sušenky jsou velmi chutné a vydrží opravdu dlouho čerstvé.

Zdravý křupavý mix

Pokud se během výletování chystáte například na náročnější tůru do hor nebo jen tak v okolí města, pak byste si měli přibalit trochu energeticky vydatnější svačinku, která zasytí na delší dobu a dodá dostatek energie. Řeč je například o ořeších, které jsou zdrojem tuků a také bílkovin. Vytvořte si doma svůj křupavý mix, do kterého dejte všechny možné druhy přírodních neslazených ani nesolených ořechů, sušené ovoce, případně kokosové chipsy.

Článek 4 tipy - jaké pokrmy si připravit na letní výlet? byl publikován 3. července 2016 v 21.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...