Zhubněte bez diety a dřiny v posilovně - poradíme vám!

Tagy:  zdravá strava, jídelníček, zdraví, dieta, stravování, nakupování, restaurace

Sponzorované odkazy:

Zhubněte bez diety a dřiny v posilovně - poradíme vám!

Obzvláště v tomto krásném teplém období, kdy většina žen odhaluje nohy a začíná plavková sezóna řeší spousta lidí svoji postavu přirozeně více, než v zimě, kdy hrají prim dlouhé svetry a kabáty. Pokud máte nějaké to kilo navíc, pak rozhodně nezhubnete ze dne na den a proto je na čase nastolit režim. Pod pojmem hubnutí si spousta lidí představí děsivý scénář v podobě nekonečné dřiny v posilovně a drsné diety, která povoluje snad jen konzumaci zeleniny a pití vody. Ovšem abyste zhubli a zpevnili tělo nemusíte držet hladovky, extrémní dietní plány a dokonce se nemusíte mordovat do umření ve fitness centru. Postačí vám dodržovat těchto pár zásad a vysněné tělo je tu dříve, než byste čekali.

Vše začíná nákupem

Mnoho pokusů o hubnutí zničí vůle a především přeplněná lednice nebo spižírna. Ovšem potraviny se do jejich útrob nedostaly sami, někdo je samozřejmě musel nakoupit a tím někým jste vy nebo vaše drahá polovička. Abyste večer u sledování filmů neměli nezvladatelné chutě na chipsy nebo čokoládu, jednoduše je přestaňte kupovat, neboť právě takovéto domácí uzobávání u televize vede k obezitě. Až vás doma opět přepadne chuť a vy v lednici nebudete mít nic než libovou šunku, nízkotučný sýr a zeleninu, připravíte si zdravý obložený talíř a ve výsledku budete s pokrmem více spokojeni, neboť vám nebude těžko.

Autor: Matthew KenwrickAutor: Matthew Kenwrick

Důležité také je, abyste v supermarketu neměli nutkání nezdravá jídla kupovat. Pakliže běžíte po práci hladový ještě do krámu, je statisticky dokázáno, že nakoupíte bílé pečivo, salám, hranolky, sušenky a jiné potraviny s obsahem soli, tuků a rychlých cukrů, které v tu chvíli tolik potřebujete. Abyste chutě udrželi na uzdě, před nástupem do obchodu se najezte anebo si dejte alespoň žvýkačku, která nezvladatelné chutě potlačí. S výsledným nákupem budete spokojeni a ušetříte jak své zdraví, tak peněženku.

V restauracích o jídle přemýšlejte

Fakt, že chcete zhubnout ještě neznamená, že se nemůžete najíst v restauraci. Ne všechny podniky nabízejí ryze smažená a nezdravá jídla a téměř v každém podniku najdete něco zdravého a velmi chutného. Vyhýbejte se samozřejmě fast foodům a restauracím amerického původu. ty si zakládají na tucích a smažení. Naopak se soustřeďte na francouzská bistra, italské tratorie a na asijskou kuchyni. Všechny jsou lehké a stravitelné, pokud si samozřejmě nevyberete pizzu, těžké těstoviny nebo nakládaný bůček. V jídelním lístku pak dejte přednost pokrmům, které jsou marinované, sezónní a s obsahem zeleniny, libového masa a ryby. Pokud nechcete vyloženě salát, pak si dejte kuřecí steak s grilovanou zeleninou a opečeným bramborem, lososa se špenátem nebo rýžové nudle s tofu a klíčky.

Autor: Amy SelleckAutor: Amy Selleck

Článek Zhubněte bez diety a dřiny v posilovně - poradíme vám! byl publikován 25. května 2016 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...