5 tipů, jak předejít přibírání na dovolené

Tagy:  zdraví, zdravá strava, přibírání, dovolené, all inclusice, jídlo

Sponzorované odkazy:

5 tipů, jak předejít přibírání na dovolené

K létu nepochybně patří letní dovolené, na které se většina lidí celý rok neuvěřitelně těší. Pokud také patříte k těm kteří necestují po celý rok a opravdu si vše necháváte až na letní prázdniny, pak není divu, že se z letní dovolené snažíte dostat naprosté maximum a užít si ji do posledního puntíku, neboť jste si plně vědomi, že další dovolená bude zase až za rok. K letní dovolené však kromě mořem tepla a sluníčka patří obvykle také spousta jídla a i když většinou navštěvujete středomořské oblasti, které jsou ideální pro zdravé stravování, Češi mají přesto tendence sklouznout vždy k nezdravým variantám. Také se vám každoročně stává, že z vysněné dovolené přijedete o pár kilogramů těžší? Pak se inspirujte těmito jednoduchými tipy a triky, díky kterým jistě nepřiberete.

Zapomeňte na all inclusive

Největším zabíjákem štíhlé postavy je samozřejmě strava all inclusive. Možná vám připadá pohodlná, ideální pro děti, avšak téměř každý při ni sklouzne k nekonečnému přejídání, které jednak není zdravé, ale především vede k přibývání na váze. Ráno si na švédských stolech naberete všechny ty dobré dortíky, nechybí omeleta, slanina ani bílé pečivo, k obědu si opět nandáte vše možné, včetně nezdravých příloh a to samé se opakuje u večeře. Do toho po celý den na hotelu popíjíte sladké koktejly. Pakliže takto budete pokračovat celý pobyt, byl by prakticky zázrak, kdybyste nepřibrali. Pokud tedy z dovolené nechcete přijet jako slůňata, zapomeňte na all inclusive.

Autor: keatssycamoreAutor: keatssycamore

Nehladovte

Opakem přejídání se na all inclusive je zase hladovění. Spousta lidí u moře, kde je neuvěřitelné teplo, zapomíná jíst a následně se dostane do s´deficitu, který pro tělo opravdu není zdravý. Pokud u moře nebudete udržovat pravidelné stravování, po návratu domů, kde se vrátíte k původní stravě, může nastat jakýsi jojo efekt, a vy následkem nejedení přiberete. Pokud tedy plánujete ležet na pláži, kde není přístup k jídlu, vezměte si s sebou zdravé svačinky.

Vybírejte chytře

Pakliže si na dovolené nebudete sami vařit, pak je samozřejmé, že se budete stravovat v restauracích. Samozřejmě můžete zajít na pizzu nebo těstoviny či dokonce něco smaženého, ale i v restauracích a obzvláště u moře, se můžete najíst opravdu zdravě a vyváženě. Místo sacharidy přesycené jídlo si tak dopřejte čerstvé ryby, mořské plody, zeleninu, čočku nebo bulgur či kuskus. Využijte lokálních surovin a zařaďte je vhodně do svého jídelníčku.

Pozor na ovoce

Ovoce je samozřejmě neuvěřitelně zdravé a jíst byste jej měli každý den, ovšem i zde si dejte pozor, neboť ovoce obsahuje cukry, a ne zrovna málo. Ovoce si proto dopřávejte v dopoledních a ranních hodinách, kdežto odpoledne sáhněte již pouze po zelenině, kvalitních bílkovinách a zdravých tucích.

Článek 5 tipů, jak předejít přibírání na dovolené byl publikován 30. června 2016 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...