Víte, jak předejít nadýmání?

Tagy:  stravování, strava, zdraví, jídlo, stres, potraviny, pohyb, sůl, voda

Sponzorované odkazy:

Víte, jak předejít nadýmání?

Mnoho žen, byť jsou velmi hubené, mají jeden stejný problém, a tím je vypouklejší břicho. Možná si říkáte, že jen chvíli špatně jíte a jakmile nastolíte režim, vše se samo srovná anebo bříško zhubnete v posilovně během pravidelného cvičení. Ovšem vypouklé břicho může provázet mnoho dalších syndromů jako je bolest břicha, pocit plnosti a také plynatost, která rozhodně není ničím příjemným. V případě, že se v těchto znacích poznáváte, pak trpíte nadýmáním, které je otravou celého lidstva. Naštěstí lze proti němu bojovat, a to díky těmto chytrým trikům.

Nejezte zakázané potraviny

Nadýmání je dáno především konzumací špatných potravin, které způsobují hromadění plynů ve střevech a také nepříliš dobrou průchodnost střev. Výsledkem jsou pak ony výše zmiňované obtíže, které mohou dokonce způsobovat i zdravotní problémy. Abyste se nadýmání jednou pro vždy zbavili, měli byste se vyhnout zakázaným potravinám které je způsobují. Patří mezi ně například bílá mouka, rafinovaný cukr, palmový tuk a olej a dokonce perlivé nápoje. Zbavte se konzumace těchto surovin a vaše bříško bude opět krásně ploché.

Začněte méně solit

Nadýmání může být rovněž způsobeno přebytečnou solí v těle, která je zadržována v případě, kdy je tělo buď dehydrované anebo pokud soli v potravinách přijímáte více, než byste měli. Nejenom Češi, ale obecně lidstvo se naučilo velmi solit a také v restauracích jsou pokrmy často přesolené. Naučte se používat sůl v kuchyni méně anebo dokonce vůbec a jistě tím svému zažívání a také nadýmání značně pomůžete.

Autor: MigleAutor: Migle

Mějte stres pod kontrolou

Spousta lidí je přesvědčena, že bez stresu nelze existovat a že je pro tělo a člověka jakožto takového podstatný. Samozřejmě, zdraví stres vás může dokonale vybudit k lepším výsledkům a držet vás ve střehu, ale jeho přemíra zdravá rozhodně není. Nejenom, že díky stresu můžete tloustnout nebo naopak hubnout, ale také tím trpí vaše zažívání, které si následně může dělat co se mu zlíbí. Přestaňte se zbytečně přetěžovat, naučte se také relaxovat a vaše zažívání a spolu s ním nadýmání se zase dají do pořádku.

Hýbejte se

Nedostatek pohybu je samozřejmě vždycky nebezpečný a nevhodný, ať už hovoříme o kardiovasku­lárních nemocech nebo právě o nadýmání a přemíře stresu. Každý zdravý člověk by měl mít dostatek pohybu, a to nejenom takového, kdy jde do kanceláře po schodech a na autobusovou zastávku po svých. Naučte se zlehka sportovat, choďte na pravidelné procházky a vaše nadýmání zmizí jako pára nad hrncem.

Článek Víte, jak předejít nadýmání? byl publikován 7. července 2016 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...