Jak zdravě a dietně mlsat v létě?

Tagy:  jídelníček, léto, zmrzlina, dort, ovoce, sladké, hubnutí, dieta, postava

Sponzorované odkazy:

Jak zdravě a dietně mlsat v létě?

V letních měsících byste měli řešit stravování trochu více než v zimě. Zatímco v dobách, kdy jsou mrazy a chumelí od rána do večera, je dobré tělo trochu zahřát tučnějšími a masitými pokrmy, v létě byste se bůčku a uzeninám měli vyhnout a naopak se zaměřit na lehce stravitelnou stravu, po které vám jednak bude velmi příjemně, ale zároveň nepřiberete a nebudete tak řešit nepěkné „špíčky“ v plavkách a krátkých šatech. Léto je však plné nejrůznějších pokušení a to především v podobě sladkostí, kterými se to na každém rohu jenom hemží. Jak mlsat, abyste v letních měsících nepřibrali a přesto si pochutnali?

Sorbet místo smetanové zmrzliny

Zmrzlina je základ, bez kterého by léto nikdy nebylo tím pravým létem. Ovšem klasická smetanová dobrota a především pak typická italská gellata mají velmi mnoho tuku a také tuku, díky kterému se stávají opravdovou kalorickou bombou. Chcete si v létě pochutnat na zmrzlině? Pak volte zdravější formu v podobě chutného ovocného sorbetu. V některých cukrárnách, jako je například Ovocný Světozor, navíc seženete nedoslazované varianty, které jsou pro léto ideální a pro vaši figuru naprosto dokonalé.

Autor: JenAutor: Jen

Odlehčený nepečený dort

Nepečený dort je pochoutkou, která se objevuje v mnoha rodinách a to také často na mnoha oslavách. Jeho přípravu zvládne i menší dítě a chuťově je naprosto skvělý. Ovšem i tento zdánlivě lehoučký zákusek se může stát kalorickou náloží, pokud ho připravíte s mascarpone, cukru a šlehačky. Místo toho si raději pořiďte klasický měkký tvaroh, případně zakysanou smetanu, třtinový cukr nebo ideálně med a spoustu ovoce. Obyčejné piškoty, které zdravých také nevyčnívají, vyměňte za špaldovou variantu nebo ovesné sušenky. Dort bude vynikající a zároveň dietní.

Nanuk s výživovými hodnotami

Lákadlem jsou také klasické nanuky, které se objevují ve všech obchodech, i v menších večerkách. Pokud budete na výletě nebo na chatě, kde kopečková zmrzlina nehrozí, pak přirozeně sáhnete po nanuku na tyčce. Ovšem i zde lze vybrat vhodnější a zdravější variantu. Místo tučného a cukrového Magnumu si vyberte například českou dobrou Kuba nebo Míša, kteří jsou vyrobeni z pravého tvarohu a obsahují podstatně méně cukru i tuku.

Ovoce, co zažene chutě

Fakt, že je teplo ještě neznamená, že nebudete mít chutě na sladké. Ovšem i tyto chutě lze tak trochu „ošálit“ a zahnat je mnoha způsoby, které uspokojí vaše chuťové buňky. Místo koláče si dopřejte ovoce s tvarohem nebo jogurtem. Bílkovina zažene hlad i chutě na sladké a vy se budete cítit zasyceně a příjemně.

Článek Jak zdravě a dietně mlsat v létě? byl publikován 20. července 2016 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...