5 "pocvičebních" svačinek

Tagy:  cvičení, trénink, fitness, jídelníček, strava, sacharidy, bílkoviny, tuky

Sponzorované odkazy:

5 "pocvičebních" svačinek

Věnujete se pravidelně sportovním aktivitám a snažíte se držet krok se zdravými trendy a životním stylem? Pak do vašeho života neodmyslitelně patří také sportování. Ať už se věnujete joggingu a běhání, fitness, józe, tenisu nebo kolektivním sportům, měli byste myslet také na správné stravování. Během sportu nejenom hubnete, ale také přicházíte o řadu živin, které je třeba doplňovat. Zapomínat byste neměli ani na pocvičební svačiny, díky nimž se budete cítit skvěle a tělo nebude podvyživené. Víte, jaké svačiny jsou po tréninku ideální? Nechejte se inspirovat 5ti skvělými tipy, jež zachutnají nejenom vám, ale celé rodině.

Bílková omeleta se zeleninou

Volba svačiny závisí také na druhu sportovní aktivity. Pakliže pravidelně navštěvujete fitness centrum, je ideální svačit bílkoviny a minimum sacharidů. Svaly protein potřebují a obzvláště po náročném silovém tréninku. Jako odpolední svačina je proto ideální například bílková omeleta s petrželkou, bylinkami a zeleninou dle vlastního výběru. K zelenině přidejte také olivová olej té nejvyšší kvality, bohatý na omega 3 mastné kyseliny.

Avokádová pomazánka a žitný toast

Pakliže nechcete budovat ohromné svaly a nesoustředíte se výhradně na posilovnu a těžké vzpírání, pak přidejte do svačiny po cvičení jak sacharidy, tak bílkoviny a samozřejmě také tuky, bez kterých se jídelníček neobejde. Skvělou a zdravou volbou je například avokádová pomazánka s kořením a případně kořenovou zeleninou. Namazat ji lze na žitný toast nebo krekr ze špaldové housky.

Autor: TheFoodJunkAutor: TheFoodJunk

Tvaroh s ovocem

Trénujete dopoledne nebo dokonce ráno? Pak si můžete dovolit i ovoce, jež je ideální konzumovat pouze v dopoledních hodinách. Zatímco odpoledne je lepší do jídelníčku zařadit zeleninu, bílkoviny a tuky, dopoledne či ráno se nebojte ani cukrů v ovoci. Připravte si proto tvaroh s jahodami a hořkou čokoládou nebo řecký jogurt se skořicí a jablky.

Proteinová tyčinka na cesty

Připravovat si domácí svačinky neprodleně po tréninku je luxus, který si bohužel každý nemůže dovolit. Je váš program pokaždé tak našlápnutý, že se sotva stihnete obléknout, natož v klidu a pohodě nasvačit? Mějte vždy po ruce kvalitní proteinovou tyčinku, která zažene hlad a dodá potřebné bílkoviny i sacharidy. Dejte však pozor na tyčinky s větším obsahem cukru a raději se zaměřte na ty méně sladké.

Salát s tuňákem

Pakliže se po tréninku nedostanete domů a nemáte možnost si svoji připravenou svačinu nikde v klidu vychutnat, zajděte si do restaurace, kde si jistě vyberete i zdravou variantu svačiny. Skvělou volbou je předkrm v podobě pečené řepy a kozího sýru a ze salátů je vhodnou volbou tuňákový s vejci a olivami nebo směs listových salátů s kuřecím masem. Vyhněte se však tučným dresinkům a samozřejmě majonéze.

Autor: Emi PopovaAutor: Emi Popova

Článek 5 "pocvičebních" svačinek byl publikován 29. října 2016 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...