Zdravé fast foody - v Praze jich pár najdete

Tagy:  zdravá strava, jídelníček, zdraví, fast food, stravování, hubnutí, životní styl, zdravý fast food

Sponzorované odkazy:

Zdravé fast foody - v Praze jich pár najdete

Když se řekne fast food, každý si zákonitě vybaví nezdravá rychlá občerstvení jako jsou světově známé řetězce s hamburger, hranolky, hot dogy nebo kuřecími křidélky v lahodném těstíčku. Zde se opravdu rychle a poměrně levně najíte a možná si i pochutnáte, avšak o zdravém a vyváženém jídle nemůže být řeč. Ba naopak, potraviny jsou ve fast foodech zpravidla laciné, přesmažené a karcinogení, což způsobuje jednak obezitu, ale také rakovinu a kardiovaskulární onemocnění. V posledních letech se však rozmohl trend zdravých bister a nyní najdete několik fast foodu, které jsou nejenom rychlé, ale také zdravé a vskutku chutné. Podívejte se na výběr těch nejlepších podniků a nebojte se je navštívit, Zaručeně svému tělu prospějete.

Delmart

Velmi oblíbeným podnikem na pražském Andělu, konkrétně na Smíchově je Delmart. Jedná se o koncept zdravého bistra, kde dostanete jídlo během několika málo minut, a to opravdu chutné, zdravé a netradiční. Hitem jsou zde chutné saláty, jejich složení si sami nadiktujete a tak si můžete vybrat, zda bude salát obsahovat sušená rajčata a kozí sýr, nebo třeba kuře a kapary. Vedle vskutku chutných salátu jsou v repertoáru Delmartu zdravé burgery a sendviče, polévky nebo raw dezerty a domácí tyčinky. Delmart je zkrátka ideálním místem na vyvážený oběd či večeři nebo svačinu.

Autor: Mr.TinDCAutor: Mr.TinDC

Vegg-go

Poměrně novinkou je podnik vegg-go, nacházející se v galerii Harfa, na Novém Smíchově a také na Floře. V tomto fast foodu objevíte chutě orientální kuchyně, která však není mastná, těžká ani smažená. Hitem jsou zde výborné falafelové kuličky s hummusem, dále pak horké saláty s červenou čočkou anebo studené saláty se zeleninou, sýry všeho druhu a kořením, díky němuž jsou pokrmy chutné a syté. Vegg-go je skvělou alternativou pro jakékoliv denní jídlo a zachutná nejenom vám, ale celé rodině.

Ugova salaterie

Ugova salaterie není novinkou a pravděpodobně se objevuje po celé České republice, nejenom v Praze. Zde je koncept jasný. Vyberete si chutný salát a k němu zdravou a sytou polévku plnou vitamínů a živin. Denně Ugo nabízí několik čerstvých polévek jako je dýňová, chřestová, kukuřičká, bramborová nebo parmazánová. Saláty jsou stálé plus vždy několik sezónních novinek a nechybí ani svačiny a snídaně v podobě tvarohu, wrappů a tyčinek.

Autor: giffconstableAutor: giffconstable

Článek Zdravé fast foody - v Praze jich pár najdete byl publikován 31. října 2016 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...