4 tipy na skvělé čaje, které ochrání vaše zdraví

Tagy:  bylinky, kopřiva, zelený čaj, detox, heřmánek, vitamíny, bakterie, viry, mladý ječmen, rakytník

Sponzorované odkazy:

4 tipy na skvělé čaje, které ochrání vaše zdraví

V podzimních a zimních dnech je přirozené, že tělo bojuje se spoustou bakterií a často i s virovými nákazami. Po horkém létu totiž přichází radikální krok, který je pro tělo fatální a pakliže nemáte zrovna nejlepší imunitní systém, snadno nachlazení podlehnete. Proti podzimních a zimním chřipkám lze však poměrně snadno bojovat a přitom si nemusíte kupovat žádné předražené preparáty ani navštěvovat lékaře a nejrůznější specialisty. Zaměřte se na bohapojné čaje, jež jsou od pradávna takřka uctívány.

Čaje jsou vymožeností starou několik tisíců let a již starověcí Číňané věděli, že je jejich síla nekonečná a účinky na lidský organismus skutečně neuvěřitelné. Čajů existuje celá řada a zdaleka ne všechny jsou léčivé. Některé jsou chuťově skvělé, sladké, nicméně příliš živin a vitamínů vám nedodají. Pak jsou zde ale takové, díky nimž se budete cítit senzačně a zdraví vám poděkuje. Víte, které čaje to jsou?

Rakytníkový čaj

Rakytník je rostlinka, která roste často na zahradách a také na polích a dokonce jej někteří lidé označují za plevel. Rakytník je však neuvěřitelně zdraví a pokud jej zařadíte do svého jídelníčku, nebudete litovat. Rakytníkové čaje vám dodají vitamin C a B, ale především díky obsah antioxydantů zabraňují vzniku virových onemocnění a také mají protizánětlivé účinky. Rakytníkový čaj si můžete buď sami vypěstovat anebo jej seženete v mnoha obchodech se zdravou výživou a bylinkami.

Autor: A Girl With TeaAutor: A Girl With Tea

Heřmánkový čaj

Na heřmánkový čaj nedaly dopustit již naše babičky a moc dobře věděly proč. Heřmánek má totiž protizánětlivé a zklidňující účinky, a a to jak na tělo, tak na duši. Pakliže se zraníte, výluh z heřmánku vám utiší bolesti a také zmírní projevy zánětu a urychlí léčení. Co se psychiky týče, heřmánkový čaj vám pomůže relaxovat, uvolní vám a díky jeho složení se vyspíte pokaždé jako miminko. Nespavost vám bude konečně cizí.

Čaj z mladého ječmene

Mladý ječmen je super potravinou, která se ve zdravém životním stylu skloňuje čím dál více. Tato rostlinka v sobě obsahuje výtažky, díky nimž budete mít mnoho energie na rozdávání, zrychlíte si metabolismus, rozproudíte krev, vyčistíte ledviny a játra a také díky němu významně a rychle posílíte svůj imunitní systém. Čaj z mladého ječmene si naordinujte jako každodenní kúru a změny na svém zdravotním stavu jistě velmi rychle vypozorujete.

Kopřivový čaj

Hitem posledních let jsou také detoxikační čaje, které rozhodně mají něco do sebe. Detox je od slova detoxikovat, čili čistit a právě k čištění organismu jsou čaje určeny. Kopřiva je v lékařství uznávanou rostlinou a jak je skvělá na pleť a vlasy, tak má úžasné účinky na lidské tělo. Dopřávejte si kopřivové čaje každý den a vaše tělo se po několika měsících pravidelného užívání vyčistí a zbaví bakterií, mykóz a virů.

Autor: Etienne FATAutor: Etienne FAT

Článek 4 tipy na skvělé čaje, které ochrání vaše zdraví byl publikován 4. listopadu 2016 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...