4 tipy na lahodná jídla do redukčního jídelníčku

Tagy:  hubnutí, strava, jídelníček, zima, vánoce, kilogramy, postava, strava

Sponzorované odkazy:

4 tipy na lahodná jídla do redukčního jídelníčku

Trápíte se s nadváhou, která se po Vánocích rozhodně nezmenšila, ba naopak se vám přes svátky povedlo nabalit ještě pár tuků? Vánoce jsou nejenom o rodinné pohodě, ale také o tučném a cukrem nabytém jídle, které s těmto dnům jednoduše patří. To ale neznamená, že si cukroví a bramborový salát či smažené řízky budete vychutnávat po celý rok. Držte se svého novoročního předsevzetí a zhubněte vše, co se vám podařilo nabrat A že je dieta nudná a bez chuti? Máme pro vás pár skvělých tipů na vydatná a velice lahodná dietní jídla, na kterých si skutečně pochutnáte.

Tomatová polévka

Tomatový krém vám nabídne téměř každá italská restaurace a často se s ním setkáte i v poledních obědových menu. Ovšem není krém jako krém. Pokud je zahuštěný jíškou, tunou smetanou, obsahuje těstoviny a mnoho oleje, pak se o lehkou variantu určitě nejedná. Pakliže si chcete pochutnat na tomatové polévce zdravě a dietně, pak si na pánvičce orestujte cibuli, spařená rajčata a přidejte bio protlak bez cukru. Povařte a poté přilijte vodu. Osolte, opepřete, rozmixujte a na závěr zakápněte kvalitním olivovým olejem a ozdobte bazalkou a trochou zakysané smetany.

Kuřecí plátek s grilovanou zeleninou

Co by se v dietním jídelníčku mělo pravidelně objevovat, je rozhodně kvalitní a lehké maso s minimem tuku a maximem bílkovin. Řeč je tedy především o kuřecím. Kuřecí prsa naporcujte na menší plátky, osolte a opepřete, případně přidejte oblíbené koření dle chuti. Následně na troše olivového oleje zprudka orestujte z obou stran tak, aby byl steak propečený a přesto šťavnatý. Mezitím nakrájejte cibuli, papriku, lilek a cuketu na kolečka nebo kostičky, promněte s olivovým olejem a pečte v troubě cca 15 minut. Výsledná večeře bude chutná, zdravá a plná bílkovin, čili vás zasytí opravdu na dlouho.

Autor: Amazing AlmondsAutor: Amazing Almonds

Banánové lívanečky

Milujete sladké snídaně a nechcete se jich vzdát ani v dietním režimu? Pak si buďte jisti, že existuje recept, na kterém si pochutná celí rodina. Jedná se o luxusní banánové lívanečky jako od babičky. Jejich příprava je snadná, rychlá a výsledek neuvěřitelný. V misce si rozmačkejte 4 zralé banány, přidejte mléko, trochu špaldové mouky a skořici tak, aby vzniklo hutnější těsto. Na pánev potřenou kokosovým olejem pak lžíci klaďte menší bochánky a tvarujte z nich placičky o průměru cca 1 až 1,5 cm. Lívance opečte z obou stran dozlatova a následně je zdobte trochou třtinového cukru, tvarohem a skořicí nebo rozvařeným ovocem či domácí šlehačkou bez cukru. Volba je čistě na vás.

Nepečený dortík

Výborné dorty mohou být i ty nepečené a dokonce dietní. Tento dort je natolik skvělý, že jen těžko uvěříte jeho lehkosti a dietnosti. Připravte si špaldové piškoty, libovolné ovoce dle chuti, odtučněný tvaroh a bílý jogurt, skořici, med nebo sladidlo a holandské kakao bez tuku. V míse si smíchejte tvaroh, jogurt, skořici a med nebo jiné sladidlo a následně do mísy pokládejte vrstvu piškotů, tekutého „těsta“ a opět piškotů a pokračujte do naplnění formy. Tu vršek hojně posypte ovocem, kakaem a můžete zakápnout i trochou medu. Dort nechte přes noc uležet v lednici a ráno na vás bude čekat senzační snídaně.

Článek 4 tipy na lahodná jídla do redukčního jídelníčku byl publikován 2. ledna 2017 v 19.00 v rubrice Zdravá výživa. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...