4 tipy, jak připravit pokožku na jaro

Tagy:  pleť, pokožka, kůže, krása, ženy, jaro, zima, make up

Sponzorované odkazy:

4 tipy, jak připravit pokožku na jaro

První jarní dny mohou být velmi zrádné a než se nadějete, spálíte se anebo si zaděláte na pořádně hluboké vrásky. Mnoho lidí sílu prvních slunečních paprsků podceňuje, což je samozřejmě špatně. Jak se ochránit před popálením a nevratným poškozením kůže? Máme pro vás pár skvělých tipů, díky nimž přechod ze zimy na jaro hravě zvládnete.

Pozor na přechod

Rozdíl mezi zimou a jarem je vskutku markantní, a to nejenom co do počasí. Veliké změny cítí také vaše pokožka, proto byste se k ni měli chovat opatrně a se vší lásko. Po zimě je pokožka velmi citlivá, často narušená a přílišné změny a zásahy by ji mohly značně ohrozit. Začátkem jara proto nepodnikejte žádné zásadní změny jako jsou chemické peelingy nebo lasery.

Autor: NEIMANMARCUS.COMAutor: NEIMANMARCUS.COM

Olej vyměňte za vodu

V zimě je určitě lepší pleť vyživovat esenciálními oleji a vyhnout se hydratačním kůrám, které by v mrazech pokožce ublížily. Na jaře je tomu ale přesně naopak, takže vyměňte oleje za vodu a obstarejte si kvalitní hydratační denní krém a také výživné masky.

Make up s UV faktorem

Jarní sluníčko opaluje neustále, a to I v případě, kdy si myslíte, že je slabé. Například pokud se pohybujete ve městě mezi domy, můžete snadno nabýt dojmu, že sluníčko neopaluje. Nicméně opak je pravdou, čili si na jaro a následně i léto obstarejte make up s vysokým UV faktorem, ideálně SPF 50. Předejdete tak vzniku pigmentových skvrn a vrásek.

Vyživujte zevnitř

Nesmírně důležité je pro pokožku také vnitřní prostředí. To, jak žijete, se na ni rozhodně promítne. Zaměřte se proto na dostatek vitamínů a minerálních látek, ale chybět vám nesmějí ani zdravé oleje, a bílkoviny. Zelenina a ovoce všeho druhu, libové maso, mořské ryby, avocado a ořechy jsou předpokladem pro krásnou a svěží pleť, a to nejenom na jaře.

Autor: threelayercakeAutor: threelayercake

Článek 4 tipy, jak připravit pokožku na jaro byl publikován 4. března 2017 v 15.00 v rubrice Krása a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...