4 potraviny, které by v jarním jídelníčku neměly chybět
Sponzorované odkazy:
Jaro je plné barev a optimismu, a to nejenom v případě módy a bytového designu, ale také jídelníčku. Stravování by v jarních měsících mělo být o poznání lehčí, snadno stravitelné, méně energeticky náročné a také méně tučné, než je tomu v zimě. Naopak by mělo obsahovat mnoho vitamínů a zdraví prospěšných látek, jež by vám mohly chybět. Podívejte se na 5 potravin, které se v jarním jídelníčku na jaře musí objevovat.
Cherry rajčata
Možná o této skutečnosti nevíte, ale cherry rajčata jsou doslova zásobárnou vitamínů a také antioxydantů, které chrání před volnými radikály a nemocemi jako je rakovina nebo infarkt. V jídelníčku zdravě smýšlejícího jedince by tak neměla chybět. Cherry rajčata se skvěle hodí do salátů, ale také tepelně zpracovaná a zapečená na mnoho způsobů.
Jablka
Jablka jsou jednou z mála potravin, která se v jídelníčku může objevovat opravdu po celý rok. Málo kdo totiž ví, že jsou jablka zásobárnou nejenom energie a zdravých cukrů, ale především vlákniny. Ta pomáhá ke správnému trávení a fungování metabolismu. Dejte si jedno jablko denně a vaše životospráva bude přesná jako hodinky.
Lesní ovoce
Ovoce všeho druhu je samozřejmě zdravé, ale je třeba myslet na skutečnost, že obsahuje také dosti cukru a ve výsledku může působit jako klasické sladkosti. Lesní ovoce je ale výjimkou, neboť obsahuje zdaleka nejméně cukru a především obsahuje antioxydanty a minerální látky. Dopřávejte si hrstičku malin, ostružin, borůvek a lesních jahod každý den a jistě pocítíte změnu. A záleží na vás, zda bude ovoce čerstvé nebo například v podobě koláče.
Kozí sýr
Další skvělou potravinou je kozí sýr, který je čím dál populárnější. Pokud vám nesedí kravské mléko, kozí sýr je geniální alternativou a stejně tak pro případ, kdy si nepotrpíte na maso. Nahradí vám hravě kus kuřecího nebo vepřového k večeři a dokonale se hodí také jako předkrm, spolu s řepou nebo rukolovým salátkem. Kozí sýr ale obsahuje tuky, takže i s ním šetřete.
Článek 4 potraviny, které by v jarním jídelníčku neměly chybět byl publikován 8. března 2017 v 17.00 v rubrice Zdraví, Krása a Zdravá výživa. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).
Podobné články
- Zdravá strava 04.09.2008 08.43
- Dělená strava, cesta ke štíhlosti? 24.02.2011 00.00
- I zdravá strava může být levná 02.09.2013 12.00
- Jaká strava je pro děti (ne)vhodná? 04.09.2017 13.00
- Veganská strava má spoustu benefitů pro zdraví, ale může jej také nenávratně poškodit 29.09.2021 09.00
Top 10
- Streptokok v krku – neviditelný bacilonosič
- Chcete zvládnout psychotesty u výběrového řízení? – jak se na ně připravit – 3. část
- Plané neštovice – příznaky, komplikace a léčba
- Prosinec jako měsíc zažívacích obtíží? Nemusí tomu tak být! I. díl
- Cista na vaječníku
- Posílení imunitního systému u dětí
- Problém, o kterém se nemluví - bolesti kostrče I. díl
- Péče o zuby začíná již v dětském věku
- Posilněte svou imunitu na zimu - buďte zdraví jako rybičky!
- Mononukleóza – nemoc (nejen) z líbání - II. díl
Tagy
dieta úpal, úžeh mononukleóza péče o chrup, strava imunita kosmetika hubnutí zdraví
Doporučujeme
Magazín Uzdravim.cz se tématikou zdraví a nemoci, zdravotní problémy.