4 tipy jak předejít plísním

Tagy:  plísně, mykóza, nohy, vaginální mykóza, prevence, léčba, léto

Sponzorované odkazy:

4 tipy jak předejít plísním

Léto je pro většinu lidí tím nejkrásnějším obdobím v roce a není se rozhodně čemu divit. Právě v letních dnech totiž můžete trávit svůj veškerý čas s přáteli a rodinou venku, jezdit na výlety anebo se jen tak povalovat na zahradě či terase a čerpat ze slunečních paprsků, jež mají ohromnou dávku energii a pozitivní nálady. Spolu s létem však přichází také pár starostí a jednou z nich je například mykóza. Plíseň nohou anebo také vaginální mykóza jsou nepříjemnou záležitostí, jež může potkat i vás. Víte, jak se plísním vyhnout?

Pozor na mokré plavky

Některé ženy na vaginální mykózy neuvěřitelně trpí a jakmile ji jednou dostanou, má tendenci se neustále vracet. Následně se z gynekologických zánětů a mykóz stane nikdy nekončící příběh. Tomu ovšem můžete poměrnš snadno předejít, pokud si budete dávat pozor na mokré nebo propocené plavky. Bakterie a plísně si totiž v mokru a vlhku doslova libují a přidáte-li ještě horko, vznikne pro svět mykóz naprosto dokonalý ráj. S sebou na dovolenou si proto vezměte hned několik spodních dílů a nezdráhejte si je pravidelně po každém koupání měnit. Vaše tělo vám poděkuje a vy se tak nebudete muset trápit s antibiotiky a nepříjemným zápachem či výtokem.

Autor: Stein Magne BjørklundAutor: Stein Magne Bjørklund

Noste otevřenou obuv nebo ponožky

Obdobně jsou na tom také nohy, které jsou pro plísně rovněž velmi náchylné, ne-li dokonce náchylnější. Plísně nohou vás pak následně mohou sužovat i několik let a jakmile se dostanou rovněž na nehty, můžete se s plísněmi nohou trápit opravdu neuvěřitelně dlouho. Plísní nohou se můžete vyvarovat například nošením otevřené obuvi anebo ponožek. Jakmile si obléknete uzavřené sandále nebo tenisky na bosou nohu, těšte se na pot, vznik bakterií, nepříjemný zápach a následně mykózu.

Vyhýbejte se plovárnám

Plísně nohou můžete snadno chytit také venku, a to konkrétně na plovárnách nebo koupaloštích, kde jsou kachličky nebo veřejné společné sprchy. Jakmile se osoba s plísněmi nohou dostane do takového prostředí, okamžitě začne své infekce a bakterie šířit naprosto všude, kam bosou nohou stoupne. Bakterie a plísně se pak velmi rády chytí vaší doposud zdravé nohy. Než se nadějete, budete se s mykózou trápit také. Na plovárny pro noste vždy obuv do vody a vyhábejte se plochám, kde by se bakterie a plísně mohly držet.

Článek 4 tipy jak předejít plísním byl publikován 7. června 2017 v 19.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...