4 tipy, díky kterým bude vaše hubnutí efektivní

Tagy:  zdraví, pohyb, strava, dieta, sport, režim

Sponzorované odkazy:

4 tipy, díky kterým bude vaše hubnutí efektivní

Konečně jste se rozhodli se svým tělem něco dělat a začít nejenom žít zdravěji, ale také podle toho vypadat? Pak se samozřejmě neobejdete bez úpravy jídelníčku a také svičení. Zdravé a vyvážené jídlo a sport jdou v tomto případě ruku v ruce a jakmile budete jedno nebo druhé podceňovat, vaše výsledky nikdy nebudou takové, jaké byste je chtěli mít. Co dělat a co všechno doržovat, aby vaše cvičební snaha přinášela kýžené výsledky? Máme pro vás pár super tipů, které vám pomohou a přitom jsou poměrně jednoduché.

Držte se pravidelnosti

Jistě jste několikrát slyšeli, že byste měli držet pravidelnou stravu a jedině tak budete hubnout. To je samozřejmě pravda a ne jenom to. Díky pravidelné stravě si udržíte svoji postavu a navíc nebudete hladovět. Tělo bude dostávat pravidelný přísun potravin po celý den a nebude tak mít sebemenší potřebu si ukládat jídlo takzvaně do zásob, čímž se tvoří lidově známé „špíčky“. Naučte se proto jíst 5× až 6× denně a dodržujte mezi jednotlivými jídly alespoň 2 hodinové rozestupy.

Jídlo není nepřítel

Někteří lidé při snaze co nejvíce a nejrychleji zhubnout žijí v domění, že by měli značně omezit jídlo. Omezit byste měli rafunované cukry a nezdravé tuky, ale rozhodně ne přísun potravin a kalorií. Jakmile se totiž dostanete po míru svého bazálního metabolismu, automaticky se vám zabrzdí metabolismus a hubnout rozhodně nebudete. Přidejte proto dostatečný zdroj bílkovin, zaměřte se na zeleninu a ovoce a nevyhýbejte se ani acharidům v ovoci, rýži, bramborách a těstovinách.

Autor: VicAutor: Vic

Nepřehánějte to s cvičením

jakmile chcete zhubnout a následně si udržet svoji postavu, pak se samozřejmě neobejdete bez pravidelného pohybu. Nicméně ani se sportem byste to neměli přehánět. Jakmile budete cjvíčit více, než je zdrávo a nebudete odpočívat, vaše tělo si na takový dril zvykne a cvičení tak přestane být efektivní. Cvičte ideálně 4× až 5× týdně, a to jak kardio cvičení, tak silové treninky.

Nic se nemá přehánět

V dietním režimu byste se samozřejmě neměli denně stravovat koblihami a pochutnávat si na nezdravých jídlech, nicméně nic se nemá přehánět. Aby jste se z omezení cukru a nezdravých tuků nezbláznili, udělejte si čas od času takzvaný cheat day, ve kterém můžete sníst naprosto cokoliv a v jakémkoliv množství. V tomto dni si pochutnáte na čemkoliv, co máte rádi, zcela bez výčitek a navíc díky tomu „nakopnete“ svoje spalování.

Autor: Ted EytanAutor: Ted Eytan

Článek 4 tipy, díky kterým bude vaše hubnutí efektivní byl publikován 5. července 2017 v 16.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...