Hubnutí podle věku

Tagy:  hubnutí podle věku, cvičení, sport, pohyb, běh, tanec, pilates, jóga, procházky, chůze

Sponzorované odkazy:

Hubnutí podle věku

Hubnutí je tématem, které snad nikdy nevyjde z módy, neboť dnes, zítra i za desítky let se ženy i muži po celém světě budou chtít zbavit tukových polštářků. Nad shazováním přebytečných kilogramů visí nespočet otazníků a nezodpovězených otázek, neboť celá akce je považována za jakousi alchymii. zatímco jeden je štíhlí jako proutek a přitom denně spořádá tabulku čokolády, jiný při striktní dietě stále nabírá na váze. Recept na stoprocentní hubnutí neexistuje každý si musí najít svůj osvědčený způsob. Ale o poznání snadněji a rychleji jej najdete, pokud se budete řídit svým věkem a fyzickou kondicí.

Je celkem logické, že při procesu hubnutí je třeba brát zřetel na věk dané osoby, neboť mladá teenagerka shazuje kilogramy podstatně jednodušeji, než-li žena zralejšího věku, která má za sebou několik pokusů o dietu a především pár porodů. V každém případě je vždy ideální navštívit odborníka, který vám sestaví na míru hubnoucí plán, který bude odpovídat jak vašemu věku, tak fyzickým možnostem.

,,Dvacítky" do klusu

Ženy okolo dvacátého roku života jsou vitální a aktivní, čehož by měly náležitě využít. Pakliže je vám mezi dvaceti a třiceti roky a chcete zhubnout, pořiďte si kvalitní běžeckou obuv a věnujte se třikrát týdně běhu, rychlé chůzi, jumpingu, zumbě či jiným aerobním pohybovým aktivitám, jež vám dají pořádně do těla.

Naučte se cvičit podle věku, autor: petty westonNaučte se cvičit podle věku, autor: petty weston

Ve střední věku zvolněte

Ne každé ženě středního věku by zběsilé tempo mohlo vyhovovat a proto se nebojte zvolnit a schazovat kilogramy tak trochu v klidu. Místo sprintů zařaďte heat program, svižnou chůzi, lyžování, inline brusle a všechny tyto aktivity také prokládejte návštěvami ve fitness centru, kde si vybudujete svalovou hmotu a zpevníte tělo.

Vycházky a jóga

Starším osobám zralejšího věku se aerobní aktivity v podobě běhu a tance určitě nedoporučují, neboť by si mohly přivodit vážné zdravotní komplikace. Na co se ale mohou soustředit je jóga, pilates, procházky, alpinning a samozřejmě plavání, které je neuvěřitelně prospěšné v každém věku.

Pilates je ideální pro zralejší ženy, autor: pilatesstudioPilates je ideální pro zralejší ženy, autor: pilatesstudio

Článek Hubnutí podle věku byl publikován 30. prosince 2013 v 12.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (3).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...