Jak stáhnout z těla vodu? Máme pár skvělých tipů!

Tagy:  tělo, voda v těle, hubnutí, strava, výživa, pohyb, sport, cvičení

Sponzorované odkazy:

Jak stáhnout z těla vodu? Máme pár skvělých tipů!

Ruku na srdce, kdo netouží po krásné štíhlé postavě, za kterou by se každý otáčel a pro kterou by vás kolegyně nenáviděly? najspíš naprosto každý. Pro tělo bez faldíků a nadváhy je samozřejmě zapotřebí něco dělat, ale i když poctivě cvičíte a jíte zdravě, přesto můžete vypadat natekle a opuchle. Důvodem je zadržování vody v těle, což vám opticky přidá i několik kilogramů. Jak se vody v těle jednou pro vždy zbavit?

Omezte sacharidy

Jedním z nejčastějších důvodů, proč tělo zadržuje vodu, je vysoký příjem sacharidů. Možná jste omezili cukry a nejíte tím pádem sladké pečivo, čokoládu ani zmrzlinu, ale i přes to můžete držet vodu v těle. Sacharidy na sebe totiž vodu v těle váží a pokud jich denně sníte více, než je záhodno, pravděpodobně zavodněním trpíte. N a pár dní si proto naordinujte proteinovou dietu založenou na konzumaci masa, tvarohu, ořechů a ryb. Budete až v šoku, jak rychle voda z těla zmizí. Pozor však dejte na přehnaný dietní režim. Po pár dnech sacharidy zase do jídelníčku zařaďte, jinak si zaděláte na problémy se zpomalením metabolismu a nevolností.

Autor: Erik StattinAutor: Erik Stattin

Poťte se o sto šest

Vodu z těla naprosto dokonale dostanete například kvalitním sportovním vysílením. Možná sportujete, ale pokud se nepotíte, pak děláte něco špatně. Místo procházek po parku se psem si proto naordinujte běhání na pásu, posilování s trenérem nebo jiný „záhul“. Tuku se zbavujete až po přibližně půl hodině aerobní aktivity, nicméně voda se z těla může dostávat ihned po zahájení sportovní činnosti. Pamatujte, že kdo se potí, ten hubne.

Méně solte

Možná jste již několikrát slyšeli o tom, že je solení pro tělo velice nezdravé, ale věděli jste také důvody? Vedle faktu, že můžete onemocněn infarktem nebo jinými obdobnými problémy, sůl v těle zadržuje vodu. Slané pokrmy přijímáte denně, i když sůl aktivně nepoužíváte. Pečivo, těstoviny, průmyslově zpracované výrobky. To všechno jsou slané pokrmy, které zvyšují denní příjem soli. Pokud k tomu navíc jídlo ve větších dávkách ještě solíte, nelze se divit, že vaše tělo zadržuje vodu. Naučte se proto méně solit a raději používejte pepř, česnek, kmín, chilli a kvalitní koření.

Autor: Jeremy KeithAutor: Jeremy Keith

Článek Jak stáhnout z těla vodu? Máme pár skvělých tipů! byl publikován 31. července 2017 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...