Mykóza nehtů a kožní výrůstky

Tagy:  osvěžovače vzduchu, nohy, nehty, mykóza, onemocnění, mykóza nehtů, kožní výrůstky, bradavice, pihy

Mykóza nehtů a kožní výrůstky

Na našem těle se objevuje celá řada útvarů a zabarvení. Nepodceňujte jejich výskyt.

Onemocnění nohou

Jedním z nejčastějších onemocnění nohou je mykóza nehtů. Většinou se šíří přenosem odpadlých šupinek z pokožky napadené plísní z člověka na člověka a to nejčastěji přímo, nebo v meziprstních prostorech. Pokud mykózu zanedbáte a nebudete ji zavčasu léčit, může se dostat až pod nehet. Tímto zanedbáním léčby dochází ke změně barvy nehtu, jeho tvaru a struktury. Mykózu často doprovází i nepříjemný zápach a bolest napadených míst. My vám poradíme, jak vonící osvěžovače vzduchu používat k účelu jejich určeném a ne na zastření nepříjemného zápachu z vašich nohou či nehtů.

Onychomykóza

Nevzhledná mykóza nehtů je infekční chronické onemocnění, které je tvořeno houbou nebo-li plísní a kvasinkami. Nesmí se podcenit, jinak se mohou dostavit vážné komplikace. Pokud si myslíte, že jste to právě vy, koho trápí tato nákaza, neváhejte s péčí o nehty a vyhledejte pomoc dermatologa.
I když si myslíte, že vás se tento problém týkat nemůže, jste na omylu. Pokud máte jen maličkou ranku v meziprstí, záděru nebo poškozenou kůži okolo nehtů, zárodky plísní se k vám dostanou opravdu snadno. Z vašich nohou se mykóza může rozšířit kamkoliv po těle. Stačí použít stejný ručník, pilník, nůžky na nehty apod.

Kožní výrůstky

Máte na těle takové malé kožní útvary? Nebolí vás? Čím jste starší, tím víc jich shledáváte? Tyto různé kožní výrůstky se mohou vyskytovat u každého z nás a mohou být podstatě kdekoliv – na hlavě, na těle, na krku… Pokud si nejste jistí o co se přesně jedná, je lepší se poradit se svým lékařem. Některé výrůstky jsou neškodné a jedná se jen o kosmetický problém, jiné ale mohou být známkou závažného onemocnění.

Typy výrůstků na kůži

Každý člověk má na těle pihy, bradavice (virová, stařecká), hemangiomy, fibromy a jiné výrůstky. Pozor, některé z nich mohou být závažné a budou tak vyžadovat odborné vyšetření kožním lékařem.

autor: Wikimedia – Klaus D. Peter, Wiehl, Germanyautor: Wikimedia – Klaus D. Peter, Wiehl, Germany

Článek Mykóza nehtů a kožní výrůstky byl publikován 21. září 2017 v 00.15 v rubrice Nemoci a PR články. Autorem článku je Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...