Alergie na roztoče: Nepříjemná, ale řešitelná záležitost

Alergie na roztoče: Nepříjemná, ale řešitelná záležitost

Jaro je už dávno pryč, nicméně u mnohých z nás přetrvávají nepříjemné stavy spojené s alergiemi. Už to jistě nebude kvetoucími stromy a pylem, nýbrž něčím, čemu jsme vystavení stále. Touto nepříjemností je bezesporu bytový prach, který prostě doma ve větším či menším množství máme. Jeho součástí jsou roztoči, tedy vlastníma očima nezpozorovatelní členovci. Nejčastěji se usídlují v postelích, pod nimi a vůbec v okolí ložnice. Je tady totiž příjemné teplo i vlhko. Jaké jsou tedy projevy tohoto typu alergie, jak na prevenci a boj s ní? Čtěte dál, prozradíme vám to.

Jak se projevuje alergie na roztoče?

Lidé mnohdy kupují léky na alergii ještě před tím, než se vůbec projeví. Diagnostika je nesmírně důležitá. Zdravý organismus boj s roztoči zvládne bez potíží. U alergického člověka tomu tak ovšem není. Jeho léčba alergie může trvat klidně i déle než rok. Projevy jsou podobné jako u silnější infekce. Dochází především k dráždění dýchacího ústrojí, a to zejména v době, kdy se začne topit. Vznik tepla totiž podporuje víření prachu. Z nejznámějších projevů jmenujme kašel, slzení očí, případně ekzémy a svědění po celém těle.

Jednoduchá prevence jako základ

Zbavení se roztočů může být vcelku jednoduché. Optimální je eliminace kobercových ploch, případně závěsů a čalouněného nábytku. Právě v textilu se roztoči drží nejvíce. Určitě není od věci pořídit si také kvalitní vysavač vybavený těmi nejjemnějšími filtry. Právě ony dokážou zachytit i miniaturní částice prachu, jež pak nejsou v okolí, a vy je nebudete nuceni dýchat.

Jak léčit alergie na roztoče

V každém případě tuto alergii nepodceňujte. Neléčené alergie se mohou časem proměnit v astma. Optimální je vyzkoušet moderní léky na alergii bez předpisu. Jinak samozřejmě můžete navštívit i alergologa, který provede příslušná vyšetření a doporučí konkrétní typ cílené léčby.

Článek Alergie na roztoče: Nepříjemná, ale řešitelná záležitost byl publikován 15. července 2018 v 21.15 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...