5 tipů, jak posílit imunitu u dětí v období chřipek a nachlazení

5 tipů, jak posílit imunitu u dětí v období chřipek a nachlazení

Složité podzimní období je plné nástrah pro imunitní systém. Riziko nakažení viry či bakteriemi se ještě zvyšuje ve školním kolektivu, kde je dětská obranyschopnost opravdu zkoušena. Dobrou zprávou je, že imunitu je možné posilovat, a zvyšovat tak přirozenou odolnost. Hodit se vám může těchto pět tipů, díky kterým se s trochou štěstí úplně vyhnete kýchání a kašlání nemocného dítěte.

Ovoce a zelenina

Jídelníček nejen u dětí by měl obsahovat dostatečný příjem vitamínů a minerálů přírodního původu. Snažte se tedy každý den zařazovat alespoň jednu porci ovoce a zeleniny. Na podzim je dobrou volbou sezónní ovoce, jako jsou například jablka a hrušky. Co se týká zeleniny, vévodí podzimu mrkve a dýně, které jsou bohaté na obsah beta karotenu, z něhož vzniká vitamín A důležitý pro správnou funkci imunitního systému. Do pokrmů zkuste přidávat i cibuli a česnek, které mají přirozeně antibakteriální a antimykotické vlastnosti.

Vitamínové doplňky stravy, které je budou bavit

I přes veškerou snahu se nemusí dařit pokrývat doporučený denní příjem vitamínů a minerálů, s čímž dokážou pomoci nejrůznější vitamínové doplňky stravy. Výborné vitamíny, které si děti zamilují a nebude problém s jejich pravidelnou konzumací, jsou želatinové bonbóny Vibovit s obsahem všech doporučených látek. Chutné želé vitamíny mají dobrou chuť i barvu s použitím pouze přírodních aromat a barviv.

Zdravý pohyb

Děti stále více času tráví za obrazovkami počítačů a mobilů, kdy zapomínají na pohyb na čerstvém vzduchu. Ideální je alespoň půl hodina denně v případě, že je pěkné počasí. Děti si mohou vyrazit hrát do parku, či se s nimi můžete vypravit na zajímavý výlet do přírody. V chladnějších dnech však nezapomínejte na dostatečné oblečení, aby nedošlo k prochladnutí. Lepší je zvolit několik vrstev, které se dají postupně sundávat, a korigovat tak tepelnou izolaci podle venkovních podmínek.

Dostatečný spánek

Ponocování u her a sledování televize v kombinaci s brzkým vstáváním do školy znamená, že dítě spí méně hodin, než tělo potřebuje pro dostatečnou regeneraci. Ve výsledku to odnáší i výkonnost imunitního systému, která je snížená, což znamená, že je dítě náchylnější k nejrůznějším nemocem. Snažte se hlídat pravidelnost spánku a jeho dobu, kdy by mělo jít minimálně o 8 hodin. Pozornost věnujte i kvalitě matrace a lůžkovin, aby šlo o nerušený a kvalitní spánek.

Bylinkové čaje

V neposlední řadě je dobré povolat do boje bylinkové čaje. Každý den ráno k snídani podávejte heřmánkový, mateřídouškový, echinaceový či kombinovaný bylinný čaj s účinkem na podporu imunitního systému. Dobrou volbou je například i čaj šípkový. Přidat můžete trochu citrónu a medu. Při prvních náznacích onemocnění vsaďte na zázvorový čaj, který má výborné účinky.

Článek 5 tipů, jak posílit imunitu u dětí v období chřipek a nachlazení byl publikován 28. října 2018 v 21.45 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...