Zdravotní pracovní obuv pečuje o vaše nohy na každém kroku. Víte, jak vybrat tu správnou?

Zdravotní pracovní obuv pečuje o vaše nohy na každém kroku. Víte, jak vybrat tu správnou?

Vhodně zvolená zdravotní obuv může jako zázrakem ulevit od bolestí celého těla. Stačí sáhnout po ověřených značkách a vědět, jak správně vybrat, aby bota perfektně seděla. Zjistěte, jak se obout do práce zdravě, pohodlně a stylově.

Zdravotní obuv má vliv nejen na chodidlo

Nohy jsou jednou z nejzatěžova­nějších částí lidského těla. Dlouhé stání v práci, nevhodné ponožky a špatně vybraná obuv jsou jen zlomkem toho, čím je trápíme. Za to se nám nohy odvděčují nejen bolestí, ale také únavou kloubů a svalů, posunutím plotének nebo otlaky a puchýři. Předcházet problémům přitom není vůbec těžké. Stačí vsadit na vhodnou zdravotní pracovní obuv.

Správné obutí je důležité hlavně při vykonávání některých povolání. Skvěle poslouží pracovníkům v potravinářství, gastronomii, ale i ve výrobních dílnách anebo kancelářích. Zdravotní pracovní obuv zajistí komfort, tlumí nárazy při chůzi, pozitivně ovlivňuje držení těla a slouží také jako prevence problémů. Jak tedy vybrat, který model bude nejvhodnější právě pro vás?

Jak vybrat zdravotní pracovní obuv?

V první řadě si ověřte, zda má bota pružnou špičku. Měla by také kopírovat tvar nohy tak, aby byl zajištěný dostatečný komfort pro prsty. U uzavřených zdravotních polobotek, kotníkové a vysoké obuvi ohlídejte materiál, ze kterého je vyrobena. S největší pravděpodobností v botách budete trávit několik hodin denně, takže musí být měkké a prodyšné. Mezi vhodné materiály patří třeba useň a textil.

U zdravotních sandálů se zase zaměřte na délku stélky. Otevřená špička a pata často svádí k výběru menší velikosti. Prsty by však v ideálním případě kolem sebe měly mít několik milimetrů prostoru navíc.

Zdravá chůze s botami TIPA a SANTÉ

Rozhodně se vyplatí vsadit na ověřené značky. Dobrou volbou může být třeba zdravotní obuv TIPA, která se vyrábí na zakázku a nabídne tak spoustu různých alternativ. U některých modelů můžete zvolit barvu, jiné nabízejí zase možnost boty s perforací, aby byla ještě prodyšnější. Vybírat si můžete zdravotní sandály s otevřenou nebo uzavřenou špičkou či polobotky.

Pokud nesháníte přímo bílou zdravotní pracovní obuv, určitě důkladně prozkoumejte také nabídku pantoflí SANTÉ. Díky modernímu designu a velkému množství barevných kombinací je můžete využít i na doma nebo na vycházku.

Teď už víte, na co se při nákupu zaměřit, takže vaše cesta za zdravějšími chodidly, zády a klouby může začít. Zdravotní sandále, polobotky, kotníkové i vysoké boty seženete na specializovaných stránkách tomiscz.cz. Spolehněte se při výběru na odborníky na ochranné pracovní pomůcky a pořiďte si do práce takové boty, které budou o vaše nohy doopravdy pečovat.

Článek Zdravotní pracovní obuv pečuje o vaše nohy na každém kroku. Víte, jak vybrat tu správnou? byl publikován 1. července 2019 v 21.30 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...