Minimalismus v koupelně. Přírodní kosmetika šetří vaše zdraví i peníze

Minimalismus v koupelně. Přírodní kosmetika šetří vaše zdraví i peníze

V tomto nesnadném období se jistě všichni snažíme omezovat nákupy na minimum. Nejen kvůli minimalizaci kontaktu s okolím, ale možná i kvůli nejisté finanční situaci. Nejspíš je právě teď čas zamyslet se nad tím, zda si toho doma neshromažďujeme zbytečně moc. Konkrétně v našich koupelnách. Víte, že jeden kvalitní produkt z oblasti přírodní kosmetiky vám může nahradit třeba i 10 běžných ze supermarketů a drogerií?

Pokud jste se dosud nezajímali o složení kosmetiky, možná teď je ten správný čas. Přece jenom momentálně máme času na přemýšlení více než kdy předtím.

Skutečně potřebujete mít v koupelně takové množství kosmetiky?Skutečně potřebujete mít v koupelně takové množství kosmetiky?

Více než polovina složek z kosmetiky se dostane do naší krve

Nebudeme vás zahlcovat škodlivostí jednotlivých ingrediencí ve složení. Však bohatě postačí selský rozum na to, abychom pochopili, že u sprchového gelu, který má jedovatě chemickou barvu i vůni a skládá se ze 100 ingrediencí, není něco v pořádku.

Možná i naše skříňky v koupelnách schovávají kosmetické produkty s ne úplně šťastným složením. Přitom jimi škodíme našemu zdraví i imunitě, protože více než 50 % z toho, co si aplikujeme na pokožku, se nám dostane do krve a lymfatického systému. Ani životní prostředí nebude nadšené z takového množství biologicky nerozložitelné chemie v odpadních vodách a z plastového odpadu ze všech těch lahviček.

Jeden produkt z přírodní kosmetiky nahradí hned několik běžných přípravků

Argumenty, proč používat přírodní a bio kosmetiku asi není třeba opakovat, protože její vliv na zdraví je zřejmý. Tak přejděme k ekologickým a ekonomickým důvodům. Ukážeme si to na dvou příkladech.

Tuhé přírodní mýdlo

Přírodní mýdlo je většinou složeno z rostlinných olejů. Zejména olivového, mandlového a kokosového oleje a bambuckého másla. Jsou vysoce hydratační a šetrná k pokožce, takže vhodná i pro nejmenší děti. Díky organickým olejům se v podstatě jedná o antibakteriální mýdlo a šetrně s ním vyperete i skvrny na oblečení. Jedním takovým mýdlem tedy můžete nahradit hned několik produktů: mýdlo na ruce, na tělo, pro dospělé i kojence i přípravek na skvrny.

Arganový olej

Arganový olej je kosmetickým zázrakem. Má blahodárný vliv na suchou i citlivou pleť, působí proti vzniku vrásek i proti akné. Pomáhá léčit ekzémy a drobná zranění. Zároveň vyživuje vlasy i vlasovou pokožku. Jeden arganový olej vám tedy nahradí řadu krémů na obličej i tělo, masku na vlasy, hojicí mastičky i masážní olej.

Česká značka přírodní kosmetiky Nobilis Tilia například vyrábí arganový olej v bio kvalitě, lisovaný za studena. Seženete ho v ekologickém skleněném obalu a nákupem podpoříte tuzemskou značku s ručně vyráběnou kosmetikou.

Minimalismus v kosmetice má svůj zdravotní i ekologický smyslMinimalismus v kosmetice má svůj zdravotní i ekologický smysl

Jak vybrat tu správnou kosmetiku se 100 % přírodním složením?

Udělejte si revizi ve svých koupelnových skříňkách. Opravdu každičký krém, sprej či gel používáte? Potřebujete mít zvláštní krém na ruce, nohy, tělo, pleť? Pamatujte, že známé rčení „kvalita nad kvantitou“ platí v přírodní a bio kosmetice obzvláště. Jestli se obáváte, že nepoznáte kvalitní kosmetický produkt se správným přírodním složením, vybírejte na e-shopu www.nuspring.cz. Najdete tam nejlepší přírodní kosmetiku převážně od lokálních značek, která prošla pečlivým výběrem. Nejen, co se týče složení kosmetiky, ale i jejího původu a způsobu zpracování surovin.

Článek Minimalismus v koupelně. Přírodní kosmetika šetří vaše zdraví i peníze byl publikován 1. dubna 2020 v 06.00 v rubrice Krása. Autorem článku je Redakce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...