Máte problémy s vlasy? Oleje vás zachrání!

Sponzorované odkazy:

Máte problémy s vlasy? Oleje vás zachrání!

Přírodní oleje jsou vynikajícím pomocníkem pro vaše vlasy. Dodají vlasům vlhkost a lesk, vyživují pokožku hlavy a pomáhají redukovat suchou, šupinatou pokožku. Díky nim se můžete zbavit lupů a urychlují růst vlasů – to vše bez použití drahé kosmetiky nebo nebezpečných chemických šampónů.

Vlasy před stříháním zachrání blahodárné olejeVlasy před stříháním zachrání blahodárné oleje

V případě hustých, hrubých a nepoddajných vlasů zkuste kokosový, arganový, avokádový nebo extra panenský olivový olej. Pro tenčí jemné vlasy, které vyžadují více péče, zkuste olej z granátového jablka nebo rozmarýnový olej. Jojobový olej je skvělý pro všechny typy vlasů.

Kokosový olej

Kokosový olej je jedním z nejsilnějších olejů na světě. Kokosový olej má vysoký obsah vitamínu E a dalších živin a vaše vlasy je všechny přirozeně absorbují. Výsledkem budou vlasy, které jsou silnější, lesklejší, zdravější a mají silnější kořínky. Bonusem je nádherná vůně, která nám připomíná prázdniny. Používejte vždy nerafinovaný organický panenský kokosový olej. Můžete jej použít jako zábal, kondicionér, nebo lehce zahřátý proti lupům. Vzhledem k tomu, že olej obsahuje vysokou úroveň antioxidantů a má antibakteriální, antivirové a protiplísňové vlastnosti, je ideální pro boj s kožní infekcí nebo plísněmi, čímž se zlepší celkové zdraví pokožky hlavy. Pomáhá také zvyšovat objem a lesk a současně podporuje rychlejší růst vlasů.

Arganový olej

Arganový olej pochází z plodů Marockého stromu. Arganový olej je často používán v kosmetických salonech, protože je plný antioxidantů, vitamínu E a dalších vitamínů, spolu s omega 3 a omega 9 mastnými kyselinami, které pomáhají vyživovat suché, hrubé nebo poškozené vlasy. Díky tomu se mu přezdívá Marocké zlato. A právem. Při použití zvyšuje produkci buněk, která vede ke zdravějším vlasům a zdravější pokožce, a proto jste si možná všimli, že většina špičkových kosmetických produktů má ve složení arganový olej.

Arganový olej můžete použít i k ochraně vlasů před zahřátými stylingovými nástroji, jako jsou kulmy, žehličky na vlasy a fény. Na rozdíl od mnoha drahých stylingových přípravků, které mohou díky mnoha chemikáliím obsaženým v nich, vlasy poškodit, arganový olej vlasy obohacuje, vyživuje je a pomáhá škody způsobené barvením a používáním nevhodných přípravků napravit.

Extra panenský olivový olej

Extra panenský olivový olej je dalším vynikajícím přírodním řešením mnoha problémů s vlasy, protože je bohatý na mastné kyseliny, které jsou důležité pro zdravou pokožku hlavy a vlasů. Máte-li poškozené vlasy od sluníčka, chlóru z bazénu, či přehnaným žehlením, olivový olej vám pomůže, aby vlasy vypadaly zdravě. Pomáhá zpomalovat šedivění vlasů. Díky obsahu vitamínů a minerálních látek urychluje jejich růst.

Máte suché nebo kudrnaté vlasy? Používejte olivový olej jako hloubkový kondicionér. Budou poddajnější a snadněji upravitelné. V případě silně poškozených vlasů v důsledku chemického ošetření nebo barvení nechte olej na vlasech působit dvě hodiny nebo dokonce přes noc. Poté umyjte šamponem jako obvykle, a dobře opláchněte.

Vlnité a kudrnaté vlasy potřebují hydrataciVlnité a kudrnaté vlasy potřebují hydrataci

Olej ze semínek granátového jablka

Díky tomuto oleji se budete moci rozloučit s jemnými vlasy. Revitalizuje vlasy, zanechává je zdravější a lesklejší, silnější a zároveň chrání před poškozením vnějšími vlivy životního prostředí. Je schopen proniknout hluboko do vlasových folikulů a hydratovat je tak, aby vaše vlasy byly hladší a hebčí, aniž by vypadaly mastné.

Rozmarýnový olej

Pokud máte obavy ze šedivění vlasů, užívejte pro péči o vaše vlasy rozmarýnový olej. Působí přímo zázraky. Je vhodný spíše pro brunetky. Přírodním blondýnkám by jejich barva mohla ztmavnout.

Avokádový olej

Avokádo je známé obsahem zdravými tuků a obsahuje také proteiny a aminokyseliny. Najdeme v něm i vitamíny A, D, E a B6, které mohou pomoci opravit poškozené vlasy a zároveň zabránit lámání a krepatosti vlasů. Vlasy po použití avokádového oleje jsou kvalitnější a hustší.

Jojobový olej

Jojobový olej ve skutečnosti není olej, je to zkapalněný vosk, který se extrahuje z přírodního keře. Je bohatý na vitamíny A, E a D a dalšími živiny, pomáhá vyživovat všechny typy vlasů, ale je zvláště účinný při opravě poškozených vlasů a podpoře zdravějšího růstu nových vlasů. Jojobový olej se často používá do kosmetických produktů proti vráskám.

Náš tip: Vybrali jste si některý z olejů na přípravu domácí vlasové masky, či kondicionéru, nezapomeňte je řádně z vlasů vypláchnout. Doporučujeme, abyste dbali ve sprše, či ve vaně zvýšené opatrnosti, abyste na oleji neuklouzli.

Článek Máte problémy s vlasy? Oleje vás zachrání! byl publikován 13. července 2020 v 00.00 v rubrice Krása. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...