Tajemství omlazení obličeje spočívá v moderní estetické medicíně

Tajemství omlazení obličeje spočívá v moderní estetické medicíně

Být stále mladý a krásný… to by chtěl každý. Pokud pozorujete, že věk vás začíná dohánět a na obličeji se začínají objevovat první vrásky a další projevy stárnutí, můžete využít moderní metody pro omlazení obličeje.

Estetická medicína zažívá boomEstetická medicína zažívá boom

Bohužel věk nejde zastavit a vrásky se jednou objeví u každého. Společně s přibývajícími roky se na obličeji, krku a dekoltu pleť ochabuje a pozorujeme vznik nepravidelných pigmentových skvrn na povrchu. S těmito projevy stárnutí se dá naštěstí bojovat a úspěšně je oddálit nebo alespoň zmírnit.

Vitální pleť a mladistvý vzhled není sci-fi

V oblasti omlazení obličeje se využívají moderní metody estetické medicíny. Na pražské klinice BcD Clinic úspěšně využívají následující metody:

  • omlazení CO2 laserem – frakční CO2 laser,
  • výplně vrásek kyselinou hyaluronovou,
  • mikrojehličková radiofrekvence,
  • chemický peeling,
  • další metody jako je hydrolifting, biorevitalizace pleti, aplikace botulotoxinu, mezoterapie, plazmalifting, tekutý lifting obličeje atd.

Metod omlazení obličeje je samozřejmě celá řada. Každá metoda má svá specifika a výsledný efekt. Pojďme si blíže představit alespoň některé z nich. Výsledný efekt je výraznější při jejich kombinaci, tak aby došlo k ovlivnění všech vrstev pokožky.

Laserové omlazení pletiLaserové omlazení pleti

Laserové omlazení pleti

Omlazení pleti pomocí NdYAG laseru patří mezi neinvazivní zákroky. Přístroj na omlazení pleti pracuje s cíleným dopadem paprsků na pokožku. Světelná energie je zde přeměňována na teplo, které aktivuje zesílení a novou tvorbu kolagenu.

Zákrok je vhodný i jako prevence od 35-ti let, jelikož regenerace pokožky již začíná zpomalovat. Velmi účinná s výborným efektem je kombinace s mezoterapií, kdy dojde ke zpevnění a osvěžení povrchu pleti.

Laserové omlazení pleti CO2 laserem

Frakční resurfacing nebo laserový peeling CO2 laserem jsou miniinvazivní zákroky, při kterých je jemně narušen povrch pleti, tak aby po zhojení došlo k barevnému sjednocení pleti, tedy zjemnění či odstranění povrchních pigmentací. Současně se v hloubce prohřejí kolagenní vlákna, což vede k vypnutí povrchu pokožky a vyhlazení jemných vrásek.

Metoda laserového omlazení pleti CO2 laserem se využívá u ochabující pokožky obličeje, krku a dekoltu, při nažloutlém tónu pleti, v případě barevných nerovností pleti, u pleti s jizvičkami po akné, k vyhlazení jemných vrásek kolem úst a na bradě nebo pod očima a při ošetření hrubé pokožky na hřbetech rukou.

Efekt zákroku je vidět do 14 dnů, délka účinku závisí na stavu pleti před zákrokem, péči o pleť, životním stylu, klimatu. > Více o laserovém omlazení pleti

Výplně vrásek kyselinou hyaluronovou

Kyselina hyaluronová je tělu vlastní látka, jejíž množství se věkem snižuje. Pokud je opětovně dodána, dochází k hydrataci a vypnutí pokožky.

Metoda aplikace kyseliny hyaluronové je vhodná pro zjemnění nebo odstranění vrásek nad horním rtem, vyplnění kruhů pod očima, zpevnění kontur rtů a jejich úpravu, pozvednutí propadlých tváří, vyplnění výrazných nosoretních rýh nebo pozvednutí nevzhledných povislých koutků.

Po aplikaci výplně dojde ke zjemnění tvarů obličeje, k navrácení objemu u propadlých a povislých částí obličeje a celkově dojde k modelaci a zvýšení atraktivity obličeje. Výplně kyselinou hyaluronovou mají efekt 6–15 měsíců, při opakování zákroku se efekt prodlužuje, neboť až 20 % z původní aplikace se zabuduje v mezivrstvě pokožky a zůstává zde.

Mikrojehličková radiofrekvence

Název této metody zní nepříjemně, ale určitě se není čeho bát. Mikrojehličková radiofrekvence pracuje s tepelnou energií, která je přivedena prostřednictvím drobných jehliček přímo do cílové vrstvy pokožky, kterou si nastavíme hloubkou průniku jehliček. Kolagenní vlákna jsou prohřátím stahována a současně dochází k tvorbě nových vláken a výslednému vypnutí pleti.

Tímto způsobem lze bojovat s mimickými vráskami, ochablou pletí, jizvičkami po akné i se svraštělou pokožkou na loktech a kolenou. Protože aktivace kolagenu mikrojehličkovou radiofrekvencí je dlouhodobý proces, je vhodné absolvovat 2–4 sezení. > Více o mikrojehličkové radiofrekvenci

Chemický peelingChemický peeling

Chemický peeling

Zajímavou metodou omlazení obličeje a pleti je i chemický peeling, který pokožku regeneruje, zlepšuje povrch pleti, pomáhá stahovat póry, bojovat s akné i zesvětlit pigmentové zabarvení po nadměrném slunění.

Chemický peeling lze aplikovat jak na oblast obličeje, tak na krk a dekolt. Pomocí aplikace peelingu dochází k odstranění vrchních zrohovatělých buněk a jejich nahrazení novými buňkami. Tím rovněž dochází k omlazení pleti. Rovněž chemický peeling je vhodné kombinovat s hloubkovým zákrokem s prohřátím kolagenu, např. mikrojehličkovou radiofrekvencí, ultherapií. > Více o chemickém peelingu

Na mladistvém vzhledu pokožky můžete zapracovat i vy

Pokud chcete stárnutí pokožky co nejvíce předcházet, dodržujte několik jednoduchých pravidel:

  • vyhýbejte se nadměrnému slunění,
  • dodržujte zdravou životosprávu,
  • používejte jemnou čistící kosmetiku pravidelně,
  • využívejte kosmetiku vhodnou k hydrataci pleti,
  • dopřejte si dostatek spánku.

Pokud budete o pleť i o celé tělo dobře pečovat, odmění se vám mladistvým vzhledem a svěžestí. Ve chvíli, kdy přeci jen usoudíte, že obličej potřebuje větší péči odborníků v BcD Clinic, svěřte se do rukou moderní estetické medicíny a vraťte pleti ztracenou vitalitu.

Další účinné metody pro omlazení pleti najdete v článku zde.

Článek Tajemství omlazení obličeje spočívá v moderní estetické medicíně byl publikován 7. ledna 2021 v 00.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...