Jak přimět děti nenásilným způsobem k pohybu?

Sponzorované odkazy:

Jak přimět děti nenásilným způsobem k pohybu?

Doba koronavirová nepřeje pohybu, kroužkům, naopak se z ní radují rostoucí špíčky nás všech. Hledáte způsob, jak přimět své děti k pohybu, aby neměly pocit, že je taháte ven, protože jsou tlusté? Citlivá dětská duše je háklivá a dávejte si velký pozor na to, co před dětmi říkáte. Pojďme spolu raději vymyslet způsob, aby se vaše děti více hýbaly a ještě se u toho bavily.

Cyklistika je skvělý pohybCyklistika je skvělý pohyb

Učení příkladem

Děti vnímají svět prostřednictvím svých rodičů. Chcete-li po dětech, aby se hýbaly a byly aktivní, nesmíte jen ležet na gauči u televize. Když o víkendech budete chodit na zajímavé výlety do přírody a třeba ve středu na dlouhou procházku, uvidíte, že tukové faldíky kolem bříška zmizí jako mávnutím kouzelného proutku. Výlety do přírody nepomohou jen jejich postavě, ale i jejich pohybovému aparátu, když teď celé dny sedí u počítačů a online výuky. Navíc jim můžete vyprávět o stromech, rostlinách, zvířátkách. Zkuste najít stopy některých lesních zvířat a zjistit, kdo po lesní pěšince prošel před vámi. Nebo hledejte kešky, či si zahrajte hru na hledání pokladu, či klasickou stopovačku. Dětem ani nedojde, že se hýbou, protože je aktivita bude bavit.

Cvičení na záda

Zaveďte si večerní rituál. Všichni sedíme příliš často v autě, v práci, u notebooků a telefonů. Najděte si na youtube vhodné desetiminutové video a poctivě s dětmi odcvičte celou cvičební sekvenci, než se vydáte do vany. Je tam spoustu nenáročných protahovacích videí, které pomohou se správným držením těla.

Klidně se k tanci oblečteKlidně se k tanci oblečte

Tanec

Když už jsme u toho youtube – uspořádejte si domácí party. Můžete se vlnit v rytmu jejich oblíbených písniček a ještě užijete spoustu legrace. Můžete si klidně obléci zábavné diskotékové kreace, zkoušet napodobovat navzájem taneční kreace – v tomto případě se představivosti meze nekladou.

Jóga

Malé děti milují jógu. Některé pozice jim připadají legrační, a tak vymýšlejí vtipné příběhy, které se k daným názvům vztahují. Klidně si můžete nacvičit pohádkový jógový příběh na dobrou noc. Nejste-li tak kreativní, na internetu je spousta videí s jógovými instruktory, kteří cvičí s dětmi.

Jóga je velmi zdraváJóga je velmi zdravá

Kolo

Jaro je tu a je tedy nejvyšší čas šlápnout do pedálů. Cyklistika je zábavný pohyb, jednoduchá a na kole se můžete vydat na výpravy po okolí.

Vydejte se na túruVydejte se na túru

Technologie

Dnešní děti milují technologie, proto jim stáhněte aplikaci, která měří ujeté, či ušlé kilometry, kupte jim chytrý náramek, který jim díky aplikacím může vystavovat diplomy za ušlé kilometry. Děti budou nadšené a vy budete mít přehled, jak moc se vaše dítě hýbe.

Článek Jak přimět děti nenásilným způsobem k pohybu? byl publikován 7. dubna 2021 v 09.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...