Chcete ušetřit? Nekupujte zbytečné kosmetické výrobky!

Sponzorované odkazy:

Chcete ušetřit? Nekupujte zbytečné kosmetické výrobky!

Reklama se na nás valí ze všech stran a snaží se nám vnutit, že pokud nebudeme dokonalé, jako vyretušované modelky v časopisech, nikdy nebudeme šťastné. Kult mládí, krásy a štíhlosti je všudezdejší. Dříve, než dostanete infarkt z toho, že jste objevila první vrásku, přečtěte si, na jakých kosmetických výrobcích můžete ušetřit, protože prostě nefungují.

KosmetikaKosmetika

Přípravky na roztřepené vlasy

Existuje spousta masek a kondicionérů, které slibují, že vám spraví extrémně poškozené vlasy. Jednou roztřepené konečky jsou prostě realitou, takové olejíčky a vodičky pouze roztřepené konečky připlácnou k sobě, ale určitě je nespraví. Jednoduše roztřepeným koncům předcházejte a ušetříte!

Pozor na vlasyPozor na vlasy

Různá tělová mléka

Kosmetické firmy by nevydělaly tolik peněz, kdyby prodávaly pouze jeden dokonalý kosmetický výrobek, kterým bychom se mohly namazat od hlavy až k patě. Proto existují zpevňující krémy na zadeček, gely na stehna proti celulitidě, krémy na poprsí, povadlé paže, na bříško, zvlhčující pleťové krémy na obličej, krémy proti vráskám na obličej, dekolt a podobně. Jedna věc je jistá. Pokožka potřebuje hydrataci. Přidané vitamíny a minerály mohou stav naší pleti zlepšit, ale kůží jich neabsorbujeme tolik, aby byl markantní rozdíl mezi krémem za dvě stovky, anebo za tisícovku. Zdraví naší pleti začíná u naší vyvážené a kvalitní stravy.

Šampóny proti lupům

Pokud je váš problém s lupy způsoben kvasinkami na vaší pokožce, pomůže vám pouze šampón z lékárny, popřípadě od kožního lékaře. V drogeriích jsou však celé sekce výrobků proti lupům, které při dlouhodobém (mnohdy i preventivním) používání problém s lupy spíše zhoršují, protože vysušují pokožku hlavy.

Toner

Tady pozor, špatně zvolený toner, jež navíc obsahuje alkohol, vám při prvním týdnu používání bude připadat jako zázračný přípravek, dlouhodobě však pleti neprospívá. Důležitější je pleť pravidelně čistit od nánosů makeupu a nečistot z ovzduší.

Balzámy na rtyBalzámy na rty

Balzámy na rty

Každá dámská kabelka v sobě jeden ukrývá. Nemůžeme tvrdit, že žádný z nich nefunguje, ale čtěte pečlivě složení – jak najdete slovo paraben, či alkohol, nechte je v regálu. Dostanete se jinak do začarovaného kruhu – čím více budete balzám používat, tím více ho budete potřebovat.

Pěna na holení

Pěna na holení umožňuje žiletce snadněji klouzat po pokožce. Nemusíte za ni utrácet více, než je třeba. Stejnou službu jako dámský holicí gel z reklamy za tři sta korun vám udělá i no name produkt z obchodního řetězce. Klidně ten pro muže. Nebude krásně voňavý a růžový, zbaví vás přebytečných chloupků, ale ne peněz z vaší peněženky.

Krém na celulitidu

Na celulitidu funguje strava, pohyb, dostatečný pitný režim, masáže. Pokud máte celulitidu dánu geneticky, o to hůře. Nenechte si namluvit, že nějaký chladivý gel funguje na celulitidu jako kouzelná hůlka. Raději si zajděte na lymfodrenáž, než byste investovala peníze za předražený krém k ničemu.

Mějte pěstěné nehtyMějte pěstěné nehty

Oleje na nehtovou kůžičku

Krásné, pěstěné ruce jsou vizitkou každé ženy. Je to snadné, zajdete si na manikúru, budete používat krém na ruce a olej na nehtovou kůžičku. Anebo? Různá séra, olejíčky a mastičky na kůžičku kolem nehtů fungují v okamžiku použití. Hydratují a kůžička vypadá skvěle, dokud se olejíček nevstřebá. Dopřejte rukám lázeň z olivového oleje, při mytí nádobí používejte ochranné rukavice a budete mít hezčí ruce, než při používání předraženého olejíčku!

Článek Chcete ušetřit? Nekupujte zbytečné kosmetické výrobky! byl publikován 13. října 2021 v 09.00 v rubrice Krása. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...