Jak používat kosmetiku efektivně

Sponzorované odkazy:

Jak používat kosmetiku efektivně

Je možné, že vám vaše drahá řada péče o pleť nepřináší požadované výsledky? Účinnost produktů péče o pleť je do značné míry ovlivněna tím, jak jsou na kůži aplikovány. Internet je v dnešní době plný rad a tipů od nejrůznějších influencerek a někdy je těžké se v nabídce a použití kosmetických přípravků orientovat.

Čas od času používejte pleťovou maskuČas od času používejte pleťovou masku

Lehce se tak stane, že i drahá řada kosmetických produktů nefunguje tak, jak bychom si představovali. Kosmetické produkty je totiž důležité používat ve správném pořadí, aby přinášely slibované výsledky. Jinak si můžete zadělat na problémy s pletí. Jednotlivé produkty mají různou konzistenci a odlišné účinky na naši pleť. Jedině když používáte produkty správným způsobem, dostanou se i do hlubších vrstev pokožky a budou fungovat tak jak mají.

Choďte na kosmetikuChoďte na kosmetiku

Čištění pleti

Spousta z nás tento krok velmi zanedbává. Ruku na srdce, komu se někdy nepovedlo usnout s make-upem, když ráno zaspíte, poslední na co myslíte je čištění pleti. Při běžném denním životě naše pleť absorbuje nečistoty z ovzduší a prostředí, ve kterém se pohybujeme. Je jen na vás, jaký přípravek si na čištění zvolíte, určitě je vhodné vybírat podle typu vaší pokožky. Pro normální pleť se osvědčilo čištění pomocí čisticího oleje, který odstraní nečistoty, setřít kosmetickým kapesníčkem a poté ještě dočistit pleť prostředkem na vodní bázi. Nakonec musíte pleť opláchnout vlažnou vodou, abyste ji zbavili zbytků kosmetických přípravků. Toto není rada pouze pro ženy, i muži by měli svou pleť pravidelně čistit.

Tonizace pleti

Zejména mladé slečny tento krok před nanesením make-upu opomínají, jejich mladá a pružná pokožka jim to odpustí, ale určitě by součástí běžné denní rutiny toner měl být. Toner uzavírá póry, vyrovnává pH pokožky a připravuje ji na následné produkty. Většina tonerů je na vodní bázi. Toner by se měl vybírat podle typu pokožky. Při aplikaci se tonery snadno vstřebávají a mají vodnatý charakter. Vyberte si toner podle konkrétního problému s pokožkou.

Vitamínová séra

Velmi oblíbené je v poslední době sérum s vitamínem C, které obsahuje vysoké koncentrace antioxidantů, velmi často i vitamín E, kyselinu hyaluronovou a ceramidy. Chrání tak pokožku před poškozením volnými radikály z prostředí a UV paprsky, vyživují ji a chrání. Séra se velmi rychle vstřebávají, nezanechávají mastný film, a proto jsou velmi oblíbená.

Na oči používejte speciální krémyNa oči používejte speciální krémy

Oční okolí

Dalším krokem ve vaší denní rutině by měla být aplikace speciálního krému na vaše oční okolí. Tyto krémy nejsou tak hutné jako krémy pro zbytek obličeje. Pokožka v okolí očí je křehká a potřebuje jiné živiny. Pokud trpíte na černé kruhy pod očima, či otoky, oceníte oční krém s Rollerem, jež se uchovává v chladničce a vaše oční okolí po ránu velmi příjemně osvěží.

Hydratace

Pro krásnou pleť je klíčová hydratace. Po nanesení očního krému by měl následovat hydratační krém na oblast celého obličeje, ale i dekoltu. Hydratační krémy, jež obsahují kyselinu hyaluronovou, zlepší texturu vaší pleti. Na denní použití nevybírejte příliš mastné krémy.

Na konec by měla následovat aplikace krému s ochranným UV faktorem. I v zimě. Předejdete předčasnému stárnutí pleti, vzniku nevzhledných pigmentových skvrn.

Uvidíte, že když zvolíte správné pořadí produktů, bude vaše pleť zdravá, zářivá, budete vypadat mladší a sjednocená do té míry, že nebudete muset na běžné denní nošení používat ani make-up.

Článek Jak používat kosmetiku efektivně byl publikován 2. února 2022 v 09.00 v rubrice Krása. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...