Vytvořte si doma příjemné a čisté ovzduší

Vytvořte si doma příjemné a čisté ovzduší

To, co dýcháme, má vliv na kvalitu našeho života. Příliš vysoké teploty, neefektivní větrání či počínající plíseň na zdech, to jsou vše věci, které u vás mohou vyvolat zdravotní komplikace. Zaměřte se na svůj domov a ovzduší, které v něm panuje. Jak zlepšit kvalitu ovzduší u vás doma? Chce to jen několik drobných vylepšení.

Moderní ohřívač do bytu zabrání přetápění

Patříte k lidem, kteří si rádi dopřejí teplo domova i v těch nejhorších mrazech? Teploty vysoko nad 20 °C jsou u vás doma zcela běžné? Nebo naopak netopíte vůbec? Mějte teplotu svého domova pod kontrolou a spolehněte se na moderní ohřívač do bytu. S pomocí termostatu si nastavíte požadovanou teplotu a díky funkci proti přehřátí se nemusíte obávat žádných nehod.

Čisté domácí ovzduší, ve kterém je radost pobývat

Neocenitelnými společníky do domácností jsou také čističky vzduchu. Vaše domácí ovzduší zbaví prachu, bakterií, roztočů i nepříjemných pachů. Díky tichému chodu se dají používat i v noci a ocení je také alergici. Čističky vzduchu totiž ničí i alergeny a účinně pomáhají také v boji proti plísním.

Mějte kvalitu ovzduší ve své domácnosti pod kontrolou

Dlouhodobě čisté ovzduší v domácnosti vám zajistí také pravidelné větrání i úklid. Nedejte prachu šanci, při vaření používejte digestoř a pravidelně vysávejte. Čím uklizenější bude vaše domácnost, tím méně prachu, bakterií a roztočů v ní bude pobývat.

Dejte ohřívačům i čističkám vzduchu šanci a uvidíte, že nepříjemné bolesti hlavy odezní, vaše domácí ovzduší bude svěží a teplota v každé místnosti tak akorát. Kvalita domácího ovzduší má na kvalitu vašeho života ohromný vliv, proto se rozhodně nevyplatí tento faktor zanedbávat. Naopak. Zaměřte se na své domácí klima a klidně je obohaťte o různé přírodní vůně a esenciální oleje.

Zdroj obrázku: Mariia Boiko / Shutterstock.com

Článek Vytvořte si doma příjemné a čisté ovzduší byl publikován 13. února 2023 v 00.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...