Vlnité vlasy jsou krásné, přináší však svým nositelkám spoustu starostí

Sponzorované odkazy:

Vlnité vlasy jsou krásné, přináší však svým nositelkám spoustu starostí

Pokud máte to štěstí, že máte přirozeně vlnité vlasy, pravděpodobně vám všichni kolem vás závidí. Přirozeně vlnité vlasy mají krásný objem a texturu – dvě věci, po kterých majitelky jemných vlasů touží.

Ostatní vám vlasy chválí, závidí vám je, nevidí ovšem, kolik stojí úsilí udržet vlnité vlasy v dobré kondici a koukatelném stavu. Vlnité vlasy nejsou tolik hrubé a tvrdé jako kudrnaté vlasy, do hedvábné jemnosti však mají daleko. Majitelky vlnitých vlasů vědí, že přehnané kartáčování, nedostatečná hydratace, či třeba jen to, že usnete s vlhkými vlasy, se na jejich hřívě okamžitě podepíše.

Zajímá vás, jak správně pečovat o vlnité vlasy? Sepsali jsme pro vás pár typů, které vám vaši hřívu pomohou zkrotit.

Kvalitní péče

Najděte si v obchodě, či v kadeřnictví šampón a kondicionér pro kudrnaté a vlnité vlasy. Vzhledem k tomu, že kudrnaté a vlnité vlasy jsou přirozeně sušší než vlasy jemné a rovné, stačí mytí šamponem jednou týdně k důkladnému vyčištění vlasové pokožky a kořínků, aniž by došlo k přílišnému odstranění vlhkosti. Když si vybíráte šampón, sáhněte po takovém, který je silně hydratační, má složku proti krepatění, obvykle mívá na sobě nápis anti frizz.

V koupelně by vám neměl chybět ani kondicionér s hydratační složkou, či výživnými a hydratačními oleji.

Dopřejte si vlasovou masku

Máte více volného času? Několik hodin před koupáním si na vlasy aplikujte hydratační masku, na konečky můžete nanést pečující olejíčky proti třepení. Občas si dopřejte masáž pokožky hlavy za pomoci pečujících olejíčků.

Stejně důležité, jako je udržovat vaše vlnité vlasy dostatečně hydratované, je důležité chránit jejich sílu, strukturu a pružnost. Když hledáte produkty pro vaše vlnité vlasy, hledejte přípravky, které obsahují životně důležité živiny a hedvábné proteiny. Takové výrobky posilují a definují vaše kadeře.

Vlnité vlasy jsou od přírody velmi suché, proto pokud můžete, vzdejte se žehlení kulmou a příliš častého fénování. Samozřejmostí by měla být ochrana proti teplu. Raději si pořiďte tužidlo na vlnité vlasy, které vám pomůže definovat vaše vlny během přirozeného schnutí.

Důležité také je, abyste pila dostatečné množství tekutin a vaše potrava vyla bohatá na kvalitní bílkoviny, aby měly vaše vlasy výživu i zevnitř.

Článek Vlnité vlasy jsou krásné, přináší však svým nositelkám spoustu starostí byl publikován 26. dubna 2023 v 07.00 v rubrice Krása. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...