Překvapte svůj mozek a začněte jej trénovat

Sponzorované odkazy:

Překvapte svůj mozek a začněte jej trénovat

Že nevíte jak? O tom, jak mít výstavní figuru a vyrýsované břišní svaly, byly popsány statisíce stránek. Překvapivě se lidé věnují méně tomu, jak trénovat to nejdůležitější, co máe – mysl. Kdo by se také divil – v době, kdy krása je jediným měřítkem lidské dokonalosti. Anebo to tak alespoň na sociálních sítích vypadá.

Na obličej si klidně dáte nějaký ten instagramový filtr, ale pokud vás trápí výpadky paměti, potíže s vybavením slov, častá únava a tzv. mozková mlha, měli byste s tím něco dělat. Čím dříve, tím lépe. Za vším vězí uspěchanost dnešní doby, nadbytek podnětů, stresy v zaměstnání, nedostatek spánku, ale i některé civilizační choroby.

Když budete svou „mozkovnu“ pravidelně trénovat, všimnete si velice brzy pokroku. Zlepší se vám krátkodobá paměť. Stačí luštit osmisměrky, hrát šachy, pexeso, řešit hádanky apod.

Díky tréninku se vylepší i vaše schopnost se déle koncentrovat na nejrůznější úkoly. Uvidíte, že si brzy nebudete muset psát nákupní seznamy do obchodu. Lepší koncentrace a paměť vám pomohou nejen v osobním životě, ale i v tom pracovním. Budete řešit problémy v zaměstnání s větší lehkostí, snadněji si udržíte nadhled a nebudete tak často unavení.

Mozek pro svou funkci potřebuje nejen kvalitní stravu a dostatek spánku, ale také vitamíny a minerály. Máte-li pocit, že se vám jich ze stravy nedostává, můžete zvážit užívání doplňků stravy, které vám s koncentrací a pamětí mohou pomoci. Známé jsou například ginkgo biloba, ženšen, cordyceps, železo, vitamíny skupiny B, guarana, taurin, schizandra, bacopa, či rhodiola.

Součástí tréninku vašeho mozku by měl být aktivní odpočinek, trávení času venku v přírodě, jóga, meditace, relaxační hudba. Lidé, kteří čas od času svůj mozek potrápí hádankami, sudoku, či křížovkami, dělají dobrou věc nejen pro současné zdraví, ale i do budoucna. Věděli jste, že trénink mozku snižuje výrazně rozvoj demence v pozdějším věku?

Článek Překvapte svůj mozek a začněte jej trénovat byl publikován 31. ledna 2024 v 07.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...