Štíhlá postava díky 6 krokům

Tagy:  postava, zdraví, strava, pohyb, cvičení, kalorie, hubnutí, dieta

Sponzorované odkazy:

Štíhlá postava díky 6 krokům

Zvyšte příjem tekutin

Dodržovat pitný režim je důležité pro naše zdraví, krásu i štíhlou linii. Buňky pro svou existenci vodu nezbytně potřebují a bez ní strádají a umírají. Krásná pleť je bez vody nedosažitelná. Dostatečná hydratace je zkrátka základ všeho. Navíc mnohdy můžeme zjistit, že hlad je skutečně pouze převlečená žízeň. Také proto se vyplatí neustále něco popíjet. Mnoho bylinných čajů navíc například zahání hlad či tlumí chuť k jídlu. Toho by bylo skutečně dobré využít.

Přešlapujte na místě

Ač se to nezdá, všechny drobné pohyby, které za den uděláme nám pomohou se spalováním energie. Některých zlozvyků proto není nutně potřeba se zbavovat. Různé podupávání, přešlapování, bubnování prsty a podobně vyžaduje energii, jejíž vydávání je více než žádané. Nezapomínejte na to a každou volnou chvilku využijte například k přecházení po místnosti.

Vyhněte se výtahům

Chůze pomáhá se spalováním tuků a navíc přispívá celkově k lepší kondici a fyzičce. Máte-li čas, raději využijte k přepravě své nohy než hromadnou dopravu. Kroky se nasčítají a ve finále mohou vydat za hodinu strávenou v posilovně. Kromě chůze do práce a do města můžeme našeho nového zvyku chodit pěšky využít v několikapatrových budovách, kdy se naučíme místo výtahu používat schodiště. To samé můžeme aplikovat i v nákupních střediscích, kde nadobro pošleme eskalátory k vodě.

Udržujte byt v čistotě

Úklid je činnost, která spálí poměrně mnoho energie. Uklízení bytu nám tedy přinese minimálně dvojnásobný užitek. Mezi náročné činnosti patří mytí oken, důkladné vytírání, stěhování nábytku a podobně. Bez pračky a myčky na nádobí by byl každý brzy jako proutek. Není však nutné zbavovat se všech spotřebičů. Spíše by bylo vhodné se na domácí práce více zaměřit, nevyhýbat se jim ale naopak je brát jako výzvu, skrze níž pomůžeme domácnosti i sobě.

Rozmazlujte partnera (pokud si to zaslouží)

Činnost spojená s péčí o naši drahou polovičkou přinese radost jí i nám. Nám také navíc pomůže se spalováním kalorií. Co takhle dopřát partnerovi divokou masáž? Rovněž můžeme něco dobrého uvařit a starý známý sex spaluje podobně jako cvičení.

Plánujte jídelníček

Jednou z nejhorších věcí pro naši postavu je neplánované přejídání se. Abychom předešli pocitům hladu a následném vymetení ledničky, je potřeba si jednotlivé chody naplánovat. Skutečně se snažte dodržovat pravidlo více menších porcí, které vás udrží neustále ve stavu sytosti a zabrání neplánovanému náletu na zásoby.

Článek Štíhlá postava díky 6 krokům byl publikován 3. srpna 2010 v 00.00 v rubrice Krása. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...