Vrásky - co na ně platí a jak jim předejít?

Tagy:  pleť, obličej, vrásky, stárnutí pleti, pleťové krémy, přípravky, kosmetika

Sponzorované odkazy:

Vrásky - co na ně platí a jak jim předejít?

Pleť stárne podobně jako postupně celé lidské tělo a známkami tohoto procesu jsou především vznikající vrásky. Pleť prochází různými stádii, postupně se mění a s tím by se měla měnit i naše péče, kterou jí budeme věnovat. Rozdělme si život naší pleti do tří stádií a zaměřme se na faktory, které ji ovlivňují a způsob, jakým jí můžeme věnovat péči.

Mladá pleť do 25 let

Hned poté co se narodíme začíná na naši pleť působit řada nepříznivých vnějších faktorů a také postupně stárne. Ve věku kolem 20ti let máme stále ještě dokonalou, hladkou a především pružnou pleť. Aby pleť taková vydržela i do budoucna, je potřeba se o ní důkladně starat. První pečující přípravky není na škodu používat již před patnáctým rokem. Pleti bychom měli dopřávat především dostatek hydratace, nezatěžovat ji kouřením, navštěvováním solárií či nezdravým životním stylem. Používat postačí kvalitní čisticí kosmetiku a hydratační krémy. Zvýšenou péči můžeme věnovat například oblasti kolem očí.

Období vzniku vrásek do 40 let

S přibývajícími léty začíná přibývat také vrásek. První se ukazují již před 25 rokem v místech kolem očí, pleť je však stále pružná a pevná. Vrásek začne postupně v místech mimiky přibývat a začnou se prohlubovat. Nastoupit je potřeba s účinnou kosmetikou s liftingovými účinky a pleť stále zahrnovat nejen hydratací, ale také regeneračními séry. Pleti prospěje vyvážený životní styl a luxusní kosmetika.

Pleť nám postupně začne ochabovat a kromě vrásek dojde k jejímu celkovému povolení. To je způsobeno stále se zhoršující kvalitou kolagenu, který spodní vrstvy pleti tvoří. Podívat bychom se měli po silně regenerující kosmetice s obsahem koenzymu Q10, vitamínů a cenných kyselin. Prospěšné jsou také složky jako je kolagen, který se postará o znovu navrácení pružnosti pokožky. Ceramidy pleť zregenerují a dodají hydrataci a peptidy ji zpevní.

Stárnoucí pleť 40+

V této fázi stále přibývá vrásek a pleť se ztenčuje a ztrácí svůj dřívější zdravý vzhled. Mohou se začít objevovat skvrny a jemné žilky, také dochází k celkovému propadnutí rysů obličeje. To je způsobeno úbytkem tukové vrstvy ze spodních vrstev pleti. Pleti je dobré dopřát kosmetiku pro stárnoucí pokožku určenou a stále nezapomínat se o ní pravidelně starat. Na řadu možná také přijdou séra vyrovnávající barvu pleti a intenzivní regenerační séra.

Článek Vrásky - co na ně platí a jak jim předejít? byl publikován 7. září 2010 v 00.00 v rubrice Krása. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...