5 tipů jak bojovat s předčasnými vrásky

Tagy:  krása, pleť, pokožka, zdraví, mládí, stáří, kouření, spánek, stres

Sponzorované odkazy:

5 tipů jak bojovat s předčasnými vrásky

Každá žena si přeje vypadat stále mladě a kdyby existoval elixír mládí, stal by se rázem tím nejvyhledávanějším produktem na světě. Je poměrně přirozené, že se ženy své pružné a mladé pokožky nechtějí jen tak vzdát a jakmile se na jejich jinak bezchybném obličeji objeví stopy stárnutí, okamžitě proti nim začnou zbrojit. Věk bohužel příliš neošálíte a rozhodně ne na dlouho, čemu se však můžete vyvarovat jsou předčasné vrásky.

Předčasné vrásky trápí především mladé dívky a ženy, které ještě rozhodně nemají věk na to, aby jejich pokožka obličeje a dekoltu byla pokryta vroubky. Předčasné vrásky si však lidé zpravidla způsobují sami a proto jejich vznik mohou značně ovlivnit. Jak se vyvarovat předčasnému stárnutí? Máme pro vás několik tipů, díky kterým budete mladě vypadat i do zralého věku.

Pozor na opalování

Opálená snědá pokožka je krásná a není se čemu divit, že ji lidé tolik zbožňují. Na opálené pleti i kdejaký ten špíček vypadá lépe a nedokonalosti zdaleka nejsou tak viditelné. Ovšem i nadměrné opalování má svá negativa a těmi je především předčasné stárnutí. Pokud se slunci nebo soláriu budete vystavovat více, než je zdrávo a navíc nebudete používat sluneční ochranu, pak vás brzy čekají hluboké vrásky, které s krásou rozhodně nemají nic společného. Pamatujte proto, že všeho s mírou je ideální varianta.

Alkohol dělá divy

Pití alkoholu tak nějak patří ke společenskému žití a nemusíte být zrovna alkoholik, abyste si čas od času mohli vychutnat dobré pití. Sklenička červeného vína k večeři nebo kvalitní tvrdší alkohol vám občas neuškodí, ale pamatujte na to, že alkohol nejenom ničí játra, ale také vám značně ubírá na kráse. Ničí totiž v těle obrané látky a vznik vrásek může být právě příčinou pití alkoholu.

Autor: tommerton2010Autor: tommerton2010

Kouření vám na kráse nepřidá

Obdobně jako u alkoholu je tomu i v případě cigaret. Kouření závratně ovlivňuje zdraví, orgány a celkovou obranyschopnost, o tom není pochyb a stejně tak mají cigarety velmi špatný vliv na krásu. Kruhy pod očima, zažloutlé zuby a nehty či bělmo a samozřejmě předčasné vrásky.

Stres jen do určité míry

Stres je pro většinu lidí nedílnou součástí života. Každý se občas dostane do velmi svízelné stresující situace, ze které není úniku, nicméně příliš stresu samozřejmě škodí, a to jak zdraví, tak vaší kráse. Přemíra nervování se vede k vyčerpání organismu, který je následně velice unavený a vrásky se mu bohužel nevyhnou.

Spánek jako recept na krásu

Spánek je všemocný lék a nejenom, že si během něho skvěle odpočinete a načerpáte nové síly, vaše tělo a pokožka vám v případě kvalitního spánku poděkuje. Budete se cítit skvěle a také tak budete vypadat. V opačném případě na sebe první a nepříliš pěkné vrásky nenechají dlouho čekat.

Článek 5 tipů jak bojovat s předčasnými vrásky byl publikován 25. ledna 2017 v 12.00 v rubrice Krása. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...