Předčasné vrásky – předejděte jim!

Tagy:  předčasné vrásky, pleť, obličej, kůže, pokožka

Sponzorované odkazy:

Předčasné vrásky – předejděte jim!

Krásnou a hladkou pleť by si přála mít každá z nás, ale problémem bohužel vždycky bylo, je a bude, že stárneme a s tím mnoho neuděláme. Vrásky jsou nedílnou součástí života, se kterou se snažíme bojovat pomocí nejrůznějších krémů, liftingů obličeje, masáží a v horším případě botoxů, kolagenů a plastických operací. Přijmout stáří a vrásky bychom se měli naučit, neboť své tělo nemůžeme obcházet příliš dlouho. Čemu však můžeme celkem snadno zabránit je vznik předčasných vrásek.

Předčasné vrásky se týkají většího procenta žen, než bychom si vůbec mohli představit. Mnohdy se setkáte se ženou, která na svůj věk 40 let vypadá dobře, problém však je, že je zdaleka 40 nebylo, kdežto její hluboké vrásky a unavený obličej mluví za vše. Říkáte si, že se vás tento problém netýká a nebo, že jej ve věku 20 let rozhodně nebudete řešit? Pak byste těmto informacím měli věnovat dostatečnou pozornost, neboť vznik předčasných vrásek je otázko deseti let.

Zdravá strava je zárukou krásné pleti, autor: Renata SallesZdravá strava je zárukou krásné pleti, autor: Renata Salles

Jedním z důvodů předčasných vrásek a suché kůže, kterou lze jen velmi těžko napravit je nadměrné slunění v mládí. Spousta mladých dívek je posedlých bronzovým tělem, ale neuvědomuje si, s čím si zahrává. Je samozřejmostí, že v době léta, kdy si chceme užít to minimum krásných slunečních dní, se vystavujeme a opalujeme co nejvíce to jen jde. V případě, že se namažete opalovacím krémem a obličej UV faktorem 50, je vše v pořádku a sluníčko vám navíc dodá spoustu energie a pozitivního myšlení. Co je ovšem kamenem úrazu, jsou solária, která pak dívky navštěvují pro prodloužení a zachování opálení. Solárium má na pleť velice špatný vliv a v budoucnu se podstatně přičiní na jejím stárnutí a tvorbě hlubokých vrásek. Kromě nich je však dalším rizikem vznik pigmentových skvrn a v tom nejhorším případě rakovina kůže.

Další způsob, jak se vyvarovat staré kůži je zapomenout na cigarety, které pleti neprospívají za žádných okolností. Změnou jídelníčku a vynecháním kořeněných a smažených jídel si taktéž přičtete nějaké ty body k dobru. Vyvážená strava, spousta zeleniny a ovoce a v neposlední řadě pitný režim jsou klíčem nejenom ke krásné pleti, ale také ke štíhlému a pevnému tělu.

Zapomeňte na smažená jídla, autor: emily.orearZapomeňte na smažená jídla, autor: emily.orear

Článek Předčasné vrásky – předejděte jim! byl publikován 4. září 2012 v 15.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...