Granátové jablko, lahůdka z jihu Evropy

Tagy:  ovoce, exotické ovoce, pecičky, slupka, vitamíny, zdraví, granátové jablko

Sponzorované odkazy:

Granátové jablko, lahůdka z jihu Evropy

Na český trh se pomalu dostává i nejrůznější exotické ovoce a dopřát si tak poměrně běžně můžeme papáju, mango, kaki či například nejrůznější druhy melounů. Zrovna tak můžeme ochutnat granátové jablko téměř kdykoli nás napadne. Tento tajuplný plod ze Středozemí nás ohromí svou svěží nasládlou chutí a také širokým spektrem blahodárných účinků, kterými na naše tělo působí.

Tajemství skryté pod slupkou

Kdo se s granátovým jablkem ještě nesetkal, jistě ho velmi překvapí. Jedná se kulatý červený plod a pod jeho pevnou a relativně silnou slupkou na nás čeká ohromné množství malých bílých semínek obalených v rosolovitém míšku obvykle jasně červené barvy. Můžeme se však setkat také se světlými, růžovými či naopak až téměř černými kuličkami. Zralé granátové jablko má výbornou sladkou osvěžující chuť a velice jej tak oceníme nejen během horkých letních dní. Konzumovat jej lze syrové i z něj připravit celou řadu pochutin.

Granátové jablko obsahuje veliký podíl vody a dále vitamíny A, B a C. Z minerálů můžeme jmenovat například sodík a další látky. Konzumací granátového jablka si zajistíme nejen pevnější zdraví, ale také dlouhé mládí. Tajuplné exotické ovoce je často součástí také kvalitních kosmetických výrobků, které se starají o naši krásu.

Granátové jablko v naší kuchyni

Nejjednodušší je dopřát si granátové jablíčko jako chutnou svačinu v čerstvém stavu. Mimo to však najde i další široké uplatnění. Oblíbená je šťáva z granátového jablka, která je navíc nesmírně chutná. Exotické ovoce můžeme použít dokonce při výrobě zavařenin a přidat jej lze jak do salátů, tak ke grilovanému masu. Pokrmy báječně ochutí a udělá z nich nevšední exotický slavnostní chod. Kuličky granátového jablka lze přidat rovněž do sorbetů či jimi ozdobit nejrůznější zákusky, zmrzlinu a další pochutiny.

Autor: Mari SmithAutor: Mari Smith

Ke kráse a zdraví díky granátovému jablku

Granátové jablko skvěle chutná a příznivě působí na naše zdraví. Dokáže snížit hladinu škodlivého cholesterolu v krvi, posiluje imunitní systém a tím výrazně zvyšuje obranyschopnost organismu. Dokonce bylo prokázáno, že granátové jablko působí velmi příznivě při prevenci či léčbě rakoviny. Mnoho lidí jistě ocení také snížení krevního tlaku a celkové pročištění krve, které nám konzumace tohoto zázračného plodu zajistí.

Článek Granátové jablko, lahůdka z jihu Evropy byl publikován 23. prosince 2010 v 00.00 v rubrice Zdravá výživa. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...